Konya
°C
Yeni Meram
21.03.2022 16:35

‘Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek’ projesi başladı

Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Norveç koordinatörlüğünde başlatmış olduğu, İspanya, Portekiz ve İtalya’nın da ortağı bulunduğu “Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek” projesinin Türkiye hareketliliği Konya’da başladı

A+
A-
21.03.2022 16:35
21.03.2022 16:44
0
2352
ABONE OL


Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Norveç koordinatörlüğünde başlatmış olduğu, İspanya, Portekiz ve İtalya’nın ortağı bulunduğu “Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek” isimli Erasmus+ KA229 Stratejik Okul Ortaklıkları projesi kapsamında, projenin 4. Öğrenme Öğretme Eğitim faaliyeti start verdi.

“iklim değişikliği, geri dönüşüm, ormansızlaşma, atık eğitimi.” gibi değerler üzerinde yoğunlaşılan etkinlikler başladı.

İklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesi adına bir farkındalık oluşturmak istediklerini belirten Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Fikret Budak, “Proje kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz yüz yüze hareketliliklerin yanı sıra sanal hareketlilikler de gerçekleştirdi. Türlerin tehlike altında olması, karbon emisyonları, çiftçiden sofraya, geri dönüşüm gibi konularda sanal kitaplar, sanal sergiler de hazırlanmıştır. Ayrıca projelerimizin görünürlüğünü arttırmak ve yaygınlaştırma yapmak adına E-twining portalı, okul web sitemiz, okul sosyal medya hesaplarımızdan da çalışmalarımızı zaman zaman duyurmaktayız” ifadelerini kullandı.


“1 HAFTA BOYUNCA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ”


Açıklamalarda bulunan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Fikret Budak, “İçinde yaşamış olduğumuz dünyanın en büyük sorunlarından birisi iklim değişikliği ve doğal kaynakların tükenmesidir. Bizlerde bu konuda bir farkındalık oluşturmak istedik. Norveç Koordinatörlüğünde başlattığımız İspanya, İtalya ve Portekiz’inde ortağı olduğu “Çevre Dostu Vatandaşlar Yetiştirmek” projesinin Türkiye hareketliliğini şuan Konya’mız da gerçekleştiriyoruz. Yurtdışından öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz geldi. Proje doğrultusunda 1 hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapacağız. Buradaki amacımız şu; Etkinliklerimiz ile ormansızlaşma, atık eğitimi, iklim değişikliği ve geri dönüşüm gibi konularda farkındalık oluşturmak istedik. Bu konuda öğrencilerimiz çalışmalarını ve etkinliklerini yapıyorlar ve 1 hafta boyunca da sürecek. Okul olarak şuanda yürüttüğümüz 5 adet erasmus projesi var. Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ve aynı binada eğitim faaliyetlerini yürüten Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu dil eğitimde öncü okullardan biri olmuştur. Projelerimizde emeği geçen tüm idareci arkadaşlarıma, öğretmen, Veli ve öğrencilerimizi tebrik ederim. Bu farkındalığı tüm topluma yayma amacındayız” dedi. Hüseyin MENEKŞE

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.