Konya
°C
Yeni Meram
09.10.2023 13:33

Konya Kitap Günleri, birbirinden değerli yazarları okurlarıyla buluşturmaya devam ediyor

Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan 'Konya Kitap Günleri'nin 10’uncusu birbirinden değerli yazarları okurlarıyla buluşturuyor.

A+
A-
09.10.2023 13:33
09.10.2023 13:51
0
1415
ABONE OL

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Kongre Merkezi’nde yoğun katılımla başlayan “Konya Kitap Günleri”ni ziyaret ederek kitapseverlerle ve yazarlarla bir araya geldi. Yazar Saliha Erdim’in söyleşine katılarak salonu dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Altay, etkinliğin her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla devam ettiğini ifade etti. Her yaştan kitapseveri etkinlikte ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Altay, “10. Kitap Günlerimiz 15 Ekim Pazar günü akşama kadar devam edecek. 112 yazar, 126 yayıneviyle birlikte kapılarımızı açtık. Konyalılar her zaman olduğu gibi yine çok yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle söyleşilerin doluluğu, yazarlarımızın imzalarındaki sıralar ne kadar doğru bir iş yaptığımızın göstergesi. Konya okuyan bir şehir. Kitap Günleri de bunu taçlandıran bir etkinlik olarak her yıl kesintisiz şekilde devam ediyor” dedi.

Her yıl bu salonlar diğer şehirleri imrendirecek kadar yoğun bir şekilde doluyor"

Selçuklu Kongre Merkezi’nde kapasite çerçevesinde Anadolu’nun en büyük kitap etkinliğini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Altay, “15 Ekim akşamına kadar tüm kitapseverleri buradaki Kitap Günleri’ne davet ediyorum. Burada sadece kitap değil, onlar için adeta bir kültür şöleni hazırladık. Geldiklerinde her yaştan insanımızı çeşitli etkinliklerle karşılamış olacağız” diye konuştu.
Başkan Altay, Konya’nın 5 üniversitesi, 500 bine yakın ortaöğretim öğrencisiyle her zaman genç kalan ve okuyan bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Bunun göstergesi de yapmış olduğumuz Kitap Günlerimiz. Her yıl büyüyerek devam ediyor. Aslında sadece kitabın değil, kültürün de çok önemli bir etkinliğini birlikte icra ediyoruz. Bu işleri yaparken en büyük destekçimiz sizlersiniz. Her yıl bu salonlar diğer şehirleri imrendirecek kadar yoğun bir şekilde doluyor. Çok diri bir kalabalık var. Ben hepinize tüm Konyalılar adına teşekkür ediyorum. İnşallah okuyan bir şehir olan Konya’mızda sizleri kitapla buluşturmak için çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Özellikle söyleşi için gelen yazarlarımıza, yayınevlerimize teşekkür ediyorum. Konya Kitap Günleri artık sadece Konya’da değil bölgede de takip edilen bir etkinlik haline dönüştü. İnşallah gelecek yıldan itibaren daha farklı programlarla, etkinliklerle sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Özellikle çocuklarınızın elinden tutup geldiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu yaşta onlar kitapla buluşacak ki geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler. Biz buna inanıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye Yüzyılı onların emekleriyle çok daha güçlü olacak. Tüm kitapseverleri etkinliğimize katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kitapseverler etkinliklerden memnun

Konya Kitap Günleri’ne katılan kitapseverler de etkinliklerin çok faydalı geçtiğini ifade etti. Gençlerin bu tür faydalı ortamlarda daha çok bulunması gerektiğine dikkati çeken kitapseverler, etkinlikler dolayısıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konya Kitap Günleri’nin dördüncü gününde yazarlar; Pelin Çift, Tufan Gündüz, Senai Demirci, Hüseyin Kocabıyık, Muammer Ulutürk, Alaaddin Aköz, Abdil Mert, Mine Sota, Can Kemal Özer, Süleyman Ragıp Yazıcılar, Şermin Yaşar kitapseverlerle buluşuyor. Konya’da adeta kitap bayramı bayram coşkusu yaşatan, Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olan Konya Kitap Günleri, 15 Ekim’e kadar Selçuklu Kongre Merkezi'nde devam edecek.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.