Konya
°C
Yeni Meram
17.06.2024 13:27

'Kurban etleri soğutulmadan üst üste poşete konulup dolaba atılırsa çürür'

TÜRKİYE Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban kesimi yapıldıktan sonra etlerin kesinlikle poşete koyulmaması gerektiğini söyledi. Yardımcı "Kurban, havalandırma çıkışından sonra soğutulmalı. Soğutma işlemi yapıldıktan sonra üst üste etler podee yerleştirilir, dolaba atılırsa işte o ve kısa sürede bozulur veya bozulur" dedi.

A+
A-
17.06.2024 13:27
17.06.2024 11:05
0
218
ABONE OL

Antalya Kasaplar Odası Başkanı da olan Osman Yardımcı, kurban bölümünün ardından etin nasıl korunacağını anlattı. Etleri doğru muhafaza bölmesinin bilinmez aktaran Yardımcı, "Kurbanı keser kesmez poşetlere doldurulup, dolaba atıyor ve gezmeye çıkıyorlar. Kurban etleri yanlış paketleme hatası bozuluyor, yanıyor veya yeşilleniyor. Kurban, soğutmadan sonra soğutulmalı. Soğutma işlemi yapılıyordan üst üste etler kapate kapatılır, dolaba atılırsa İşte o ve kısa sürede bozulur veya bozulur" dedi.

'GECE 12'YE KADAR KASAPLARIMIZ AÇIK'

Bayramda tüm kasap esnafının vatandaş için hizmet vermek istediğini söyleyen Yardımcı, bölümün kesim için belediyelerin kesimini tercih etmeyi önerdi. Başkan Osman Yardımcı, "Kurban dini bir vecibemizdir. Hayvanın kulağı kesilmez, kırılmaz. Tarım Bakanlığının bir sistemi var. Hayvanların hem pasaportu hem kimliği var. Vatandaşı kandırmayalım. Sabah 8'den gece 12'ye kadar bütün kasaplarımız açık. Bayramda tüm kasap esnafımız, vatandaşımız etini yapmak için hizmet verecek" dedi.

SIÇAKLIK UYARISI

Kadınların kurbanı kesildiği gibi hemen poşetlere doldurup, dolaba attığını kaydeden Osman Yardımcı, "Dolaba atmasınlar, Poşe koymasınlar. Şu anda bir iklim sıcaklığı var. Bu sıcaklığa göre, etlerin saklanması gerek. Eti poşete koyarsanız, poşetli yakar. Yanma ve yeşerme yapar. Bu tabii Ki etin proteinini sağlığa zararlı bir madde haline getirirseniz, kasanızda depoda varsa onu götürüp bırakabilirsiniz.Kendiniz kalabilir, klimayı çalıştırabilirsiniz, etinin maliyeti 600-700 lirayı bayramda koyacaksınız. faturalandırma, güzelce etimizi yiyelim" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : DHA
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.