Konya
°C
Yeni Meram
02.08.2022 16:03

Prof. Dr. Babür Özçelik: Hedef araştırma üniversitesi olmak

Görevde 4 yılı geride bırakan Konya Teknik Üniversitesi’nin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gazeteciler Cemiyeti yönetimini misafir etti. Rektör Özçelik, üniversitenin kuruluşundan bugüne gelinen süreci değerlendirdi

A+
A-
02.08.2022 16:03
02.08.2022 16:06
0
3764
ABONE OL

18 mayıs 2018 tarihinde resmi olarak kuruluşu gerçekleştirilen, özellikle mimarlık ve mühendislik eğitiminde yaklaşık 50 yıllık geleneğe ve deneyime sahip olan Konya Teknik Üniversitesi’nin (KTÜN) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile biraraya geldi. Üniversite kampüsü içinde yer alan Rektörlük Binası’nda KGC yönetimini ağırlayan Rektör Özçelik, üniversitenin kuruluşundan bugüne gelinen süreçte yaşanan gelişmeleri anlattı.


‘ODAK NOKTAMIZ ARAŞTIRMA’


Gelişim ve kalkınma odaklı projelerle çalışmalarına yön veren bir üniversite olduklarını dile getiren KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Üniversitemiz, uzman akademik kadrosu ve motivasyonu yüksek öğrencileriyle kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma temelli birçok çalışmayla araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kurulduğu günden bu yana geçmişin akademik birikimi ve kültürünü unutmadan, yeniliğe açık, her alanda gelişime öncülük eden üniversitemiz, bilimsel, sosyal, ekonomik, kültürel ve sportif anlamda etkin ve dinamik gücünü her geçen gün artırarak geleceğe umutla ve güvenle bakmaktadır” ifadelerini kullandı.


KTÜN’ün teknik konular hakkında eğitim, öğretim ve araştırma yapmaya odaklanmış teknik bir devlet üniversitesi olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, “Bu amaç doğrultusunda Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültelerimiz altyapımızı güçlendirdi. Bunun yanında İç Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Yazılım Mühendisliği, Mühendislik Temel Bilimleri bölümleri ile birlikte, Yazılım Mühendisliği, Kentsel Tasarım, Yapaz Zeka, Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler, İş Güvenliği alanlarında yüksek lisans programları açtık. 4 yıl gibi kısa bir süre içerisinde yüzde 98’e varan doluluk oranı ile tercih edilen üniversite olduk. Yine amacımıza giden yolda emin adımlarla ilerleyebilmek için akademik ve idari kadromuzu güçlendirdik. Hayat boyu eğitimi toplumun her kesimi için ulaşılabilir kılma ilkesi ile eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduk. Öğrenci ve mezunlarımıza kişisel kariyer planlarında farkındalık kazandıracak faaliyetler yürüten Kariyer Merkezi’mizi kurduk. Akademik araştırma sonuçlarının verimli şekilde ticarileşmesini, üniversite, kamu ve özel sektör arasında ihtiyaç duyulan bağlantıları sağlamak amacı ile Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizi kurduk. Tamamlanan 24 TÜBİTAK, devam eden 19 TÜBİTAK projemiz ve yürüttüğümüz 2 Avrupa Birliği projemiz var” diye konuştu.


‘BAŞARIMIZ TÜMA VERİLERİNE DE YANSIDI’


Elde edilen başarı ve kısa zamanda alınan yolun bağımsız araştırma şirketlerince de takdir gördüğünü dile getiren Rektör Özçelik, “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2022 verilerine göre öğrenci memnuniyetinde Türkiye genelinde 12. sırada, Konya’da ise ilk sırada yer alıyoruz. ‘Gelişimin Öncüsü’ mottosuyla hareket eden üniversitemiz girişimcilik ve yenilikçi üniversite endekslerinde de her yıl bir önceki yıla göre sıralamada daha üst seviyelere tırmanmaya devam ediyor” dedi.


YENİ DÖNEMDE DE ADAY OLACAK


KTÜN’de görev süresinin sonuna yaklaştığını ve yeni dönem için de hizmet etmek adına göreve talip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Babür Özçelik, “Daha yapacak çok işimiz var. Üniversitemizin fiziki altyapısını daha güçlü hale getirebilmek için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Gayretimiz, Türkiye’nin en önemli eğitim üslerinden biri olan Konya’nın eğitimdeki kalitesini olabildiğince üst seviyede tutmak, nitelikli kadroları yetiştirmek ve bu kadroların Türkiye’ye değer katmasına öncülük etmektir” diyerek sözlerini tamamladı.


KGC Yönetimi adına konuşan Başkan Sefa Özdemir de KTÜN’ün sahada aktif olarak çalışan, üniversite sanayi işbirliğinde her daim adından söz ettiren bir yapısının bulunduğunu ve bunu bir gazeteci gözüyle görebildiklerini ifade ederek, Konya basınının şehre değer katan her türlü oluşumu koşulsuz şartsız desteklediğini ifade etti.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.