Konya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan Sille her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin önemli ziyaret mekanlarından birisi oluyor.

Sille’ye dair her şey bu müzede sergileniyor
Selçuklu Belediyesinden yapılan açıklamada, daha önce okul ve belediye binası olarak hizmet veren ve Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlandıktan sonra 2017 yılından itibaren müze olarak hizmet vermeye başlayan Sille Müzesi’nin, Sille’nin tarihine ve görkemli mirasına ışık tuttuğu belirtilerek, “Sille’de tarihi dokuyu yaşatan müze, Sille’nin tarihi ve kültürel değerlerini, el sanatlarını ve folklorik yapısını ortaya koyuyor. Her bölümünde Sille’nin farklı bir yönünü ortaya koyan müze yıl boyunca ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Sille’nin girişinde, Sille’ye özgü taş mimarisi ile dikkat çeken bu özgün yapı ziyaretçilerine merhaba diyor. 750 metrekare alana sahip olan müze iki kattan oluşuyor. Müzenin giriş katında Sille’deki önemli bir tarihi yapı olan Çay Camii restorasyonu sırasında müştemilatta bulunan ve Kisve-i Şerif olarak adlandırılan Kâbe iç örtüsü, Sille Medresesi’ne ait yazma eserler ve Sille’de yer alan önemli yapıların maketleri sergileniyor. Müzenin üst katında ise 18. ve 20. yüzyıllara ait Sille’nin çömlek ve halıları, kılık kıyafet, mutfak ve hamam kültürüne ait eserler yer alıyor. Konya’nın ilk patentli ürünü olan kamyon lastiğinden üretilmiş lastik çarıkları da Sille Müzesi’nde ziyaretçilerine açık” denildi.
Sille Müzesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Müzede ayrıca ziyaretçilere ücretsiz profesyonel rehberlik hizmeti veriliyor.
KTO Temmuz ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
121341 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
114295 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
103928 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
100468 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
97776 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68569 kez okundu