Konya
°C
Yeni Meram

'Türk' Dünyası

'Türk' Dünyası- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
04.12.2021 01:47
04.12.2021 09:07
0
1984
ABONE OL

Gelin kıymetli okurlar şöyle genel bir uyarlama yapalım sizlerle. Devletimiz ve Türk dünyası devletlerinin gerekliliğini ve olası sonuçlarını değerlendirelim.
Osmanlı tarihinin son zamanlarına baktığımızda jön Türkler ifadesine sıkça rastlıyoruz değil mi? Bu ifade yanında bir çok sorunu ve çözümü de yanında getiriyor evet, ama tarihin tozlu sayfaları bize Avrupayı bir modelciliğin bizim uygarlık tarihimizde uygulamasının gerçekleşemeyecek bir ütopik hayal olduğunu da anlatıyor. Biz ne zaman başımızı batıya doğru çevirdiğimizde hatta çevirmekle de kalmayıp uyarladığımızda bu eylemin nedenli kötü sonuçlar doğurduğunu görebiliyoruz. Bizim öyle bir uygarlık tarihimiz var ki kıymetli okurlar başımızı öyle sağa sola çevirmek yerine kendi medeniyetimizi yeteri kadar iyi okuyabilsek bunlara hiç gerek kalmayacak.
Bu nedenden ötürü bizim Türk dünyasının bir araya gelmesiyle, Türk dünyasına sahip çıkıp kendi uygarlık tarihimizi daha iyi okuyabilme şansına sahip olmuş olacağız.
Bizim ivedi bir şekilde eğitim sistemi modellerimizi gözden geçirmemiz lazım. Köy enstitülerine, meslek liselerine ve meslek yüksekokulullarına hızlı bir dönüş sağlamamız lazım. Ara eleman kaybını önleyecek politikalara dönüş sağlamamız lazım. Şimdiyedek hükümet eğitim alan genç çoban bile olsa eğitim almasından yanaydı. Evet bu doğru bir politika olarak değerlendirilebilir. Lakin eğitimdeki koşulları da buna göre dizayn etmek lazım değil mi? Alternatif iktisadi eğitimler hariç, mesleki eğitimlerin önünün açılması lazım değil mi?
Herşeyden öte bizim; girişimcilik modülünü iyi kavramış, bu konuda atılımlar yapan, para kazanmanın kolay yollarla mümkün olmadığını kavrayıp alın teri ile maddi kazanç elde etmenin yollarını arayan, tüm bu idrake sahip olan bir gençlik ve gençleri bu idali kazandıracak, yönlendirecek hükümet politikalarına, aile yapılanmalarına ihtiyacım olduğu ne zaman farkedilecek?
Rızkın 9/10'u ticarettedir diye tabir edilen hadisler ışığında, biz gençler rızkımızı ticarette; fikirle, üretimle, İnavasyonla, yatırımlar ile aramamız lazım değil mi?
İşin hası ve özü kıymetli okurlar, Türk dünya devletlerinin her ne kadar bizim için siyasi amaçları olsada, yeni dünya düzeninde Türkiye'nin yerini farklı bir konuma getirecek olsada şöyle bir kendimize çeki düzen vermemize de yarayacak olduğunu düşünmekteyim. Haydi Selametle...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.