Konya
°C
Yeni Meram

“Türkiye Yüzyılı”

“Türkiye Yüzyılı”- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.10.2022 01:13
30.09.2022 16:15
0
1646
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Seçimden sağlık politikalarına, TOKİ konutlarından TOGG otomobiline kadar birçok soruyu yanıtlayan Erdoğan’ın en önemli açıklaması; “Seçim Mottomuz, Türkiye Yüzyılı olacaktır.” sözü oldu. Sayın Erdoğan’ın konuşmalarını incelerken ciddi anlamda bir çaba sarf etmek, her cümlesini detaylı analiz etmek gerekiyor. Özellikle dış politikada söylediği cümlelerin analizini gelin görün ki küresel basın çok daha iyi yapıyor.
Peki Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı” ifadesi ne anlama geliyor? Erdoğan şu an ki konjonktürde Dünya siyasetinin kilit ismi. Rusya – Ukrayna’da kilit isim, Avrupa tarım krizinde kilit isim, Şangay beşlisinde kilit isim, Orta Doğu’da kilit isim, Afrika da kilit isim, NATO da kilit isim… Sevin sevmeyin ama kabul edin, Erdoğan dünya siyasetinde kilit isim. Herkesin mutabık olduğu bir şey var ise; oda Erdoğan’ın Siyaseti okuduğu ve kartlarını doğru yerde doğru zamanda sahaya sürdüğü olacaktır. E hal böyle olunca, bugün atılan adımların meyvesinin yıllar sonra vereceğini tahmin edebiliyoruz. Şu an da ekonomik zorluk çeken Türkiye’de atılan oklar, hedefe vurduğu andan itibaren belki de sıkça söylenilen; Dünya’nın en iyi 5 ekonomisinden biri olma hayalinin gerçek olabilme ihtimali geliyor aklımıza.
Okuduğum siyasette, Erdoğan bugünü değil belki de 30 yıl sonrasının hazırlığını gerçekleştiriyor. Peki bizim seçmenimiz 30 yıl sonrası mı düşünür? Bugün cebine giren parayı mı? Derseniz haklısınız elbette… Eee elbette ki Erdoğan seçim öncesi kartlarını henüz oynamadı, seçime yönelik çalışmalara daha başlamadı bile. Ak Parti ve Cumhur ittifakının Seçim manifestosunu yayınlaması ile birlikte tüm seçim yatırımlarını hep birlikte göreceğiz. Tarih 28 Ekim…
Başta da söyledim ya kıymetli okurlar, Erdoğan’ın her cümlesini iyi bir tahlil ve analiz etmekte fayda var. Fakat programın sonunda “Seçimleri tarihi buluyor musunuz?” sorusuna “Her seçimde bir tasfiye olur. Bu seçimde de tasfiye olacak” cevabı, tamamıyla bir gizem taşıyor.
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.