Konya
°C
Yeni Meram
20.06.2023 11:01

Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması arasında Konya’dan 5 firma yer aldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması arasında Konya’dan 5 firma yer aldı.

A+
A-
20.06.2023 11:01
20.06.2023 12:25
0
2199
ABONE OL

Konya'dan 5 firma Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması arasına girdi.

Yenimeram.com.tr'nin derlediği verilere göre, Konya firmalarından S.S.P Otomotiv Sanayi ve Dış Tic. A.Ş, ilk 1000'de 121. sırada, Konya Şeker San. Tic. A.Ş. 319. sırada, ETİ Aliminyum A.Ş. 371. sırada, YPS Global Otomotiv İç ve Dış Tic. A.Ş. 624. sırada, Hilal Deri Sakadat Et Mamulleri 925. sırada yer aldı.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen ihracattaki başarıları nedeniyle ilk bine giren Konyalı firmaları tebrik ederken "Listede yer alan tüm firmalarımızı, yönetici ve çalışanlarını kutluyorum." dedi.

Mustafa Büyükeğen, “Konya’mız, Türkiye’nin en önemli sanayi üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline geldi. İlk bin ihracatçı firma listesinde de 5 firmamız ile temsil ediliyoruz. Ekonomideki tüm zorlu şartlara rağmen güçlü bir ihracat performansı göstererek, ihracat devlerinin yer aldığı listedeki tüm Konyalı firmalarımızın yöneticilerini ve çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

“Büyümeyi sürdürüyoruz”


Konya’nın ihracattaki başarısının devam edeceğini kaydeden Başkan Mustafa Büyükeğen, “Şehir olarak yatırım, üretim ve ihracat ile büyümeyi sürdürüyoruz. Konyalı sanayicilerimiz, şartlar ne olursa olsun üretime ve ihracata devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tüm zorlu ekonomik şartlara rağmen, yıllık 3 milyar 262 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yine bu yılın ilk 5 ayında da 1 milyar 304 milyon dolar ihracat yaptık. İnanıyorum ki, bu yılın sonunda yeni bir ihracat rekoru kıracağız. Konya Sanayi Odası olarak biz de, şehrimizin bu ihracat azmini besleyecek önemli çalışmalar yapıyoruz. İhracat Destek Ofisi’mizle, ilk defa ihracat yapmak isteyen veya ihracatta sorunlar yaşan firmalarımıza rehberlik yapıyoruz. Düzenlediğimiz KOSGEB destekli yurt dışı iş gezileri ve ikili iş görüşmeleri ile firmalarımızın yeni işbirlikleri geliştirmelerine destek oluyoruz. Ayrıca ihracatla ve dış ticaretle ilgili eğitimlerimize de devam ediyoruz. İnşallah bu çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Konya’mızı hep beraber çok daha güçlü bir ihracat şehri haline getireceğiz” diye konuştu.

M. Habib MUTLU

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.