Konya
°C
Yeni Meram

"Z" KUŞAĞI

"Z" KUŞAĞI- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.08.2021 01:43
20.08.2021 15:47
0
2484
ABONE OL

Yaşça büyük insanların, gençlerle denk geldiği sokak röportajlarında kritik bir soru: “Cebindeki telefonu çıkart, kaç para?”
Sokak röportajları ve sosyal medyada Z kuşağına karşı uygulanan bir tavır söz konusu, sizler ne gördünüz ki diye başlayan, yağ, mazot kuyruğuna girdiniz mi diye devam eden ardı arkası kesilmeyen bir öfke rüzgarı… Kıymetli okurlar, Z kuşağının görmediği bir şey kaldı mı, gelin beraber bakalım. Dünyada ve ülkemizde her 3-4 seneye bir gerçekleşen ekonomik krizler, muhtıralar, darbe girişimleri, sokak olayları, adalet ve adaletsizlikler, Balyoz gibi Ergenekon gibi büyük davalar, Büyük Orta Doğu projesinin somut adımları, son 60 yılımızda bitmek tükenmek bilmeyen terör... Liste kabarık, inanın yazmaya devam etsek ucu bucağı gelmez.
Tüm bu kabarık listeye rağmen hala Z kuşağının bir şey görmediğini iddia edenler bir daha dönüp arkalarına bakmaları lazım. Sizlerle aylar önce paylaştığım “Yeni Seçmen” adlı yazımda da bahsetmiştim, önümüzdeki seçimlerin en temel noktası yeni oy kullanacak yaklaşık 6 milyon gencin elinde. 2023 seçimlerinin sonucu yeni oy kullanacak siz büyüklerimizin ötekileştirdiğiniz Z kuşağının elinde.
Fark edilmesi gereken husus şu ki bu Z kuşağı her olayın, her gelişmenin farkında iyinin de kötünün de ne olduğunu biliyor. Lakin kendimizi yermemiz de gerekiyor. Bu düzen böyle gelmiş böyle gider dememek gerekiyor, sistemin noksanlarını bulup değiştirmemiz gerekiyor. Sistemin eksikliklerini tamamlamak gerekiyor. Bizim üstümüze düşen bir gelecek vizyonu var bunun idrakinde olmak gerekiyor. Bizim üstümüze düşen o muhasır medeniyetler seviyesi, bizim üstümüze düşen o Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşı, bizim üstümüze düşen bir dünya düzeni var bunun bilincinde olmak gerekiyor.
*
Lakin Z kuşağının hayati yaşam standartlarını da yüksek tutulması gerekiyor. Eğer gerekiyorsa ki gerekiyor, emeklilik yaşının düşürülmesinin gündeme alınması gerekiyor. Karşınızdakilerin çocuk olmadığını öyle oyunlarla, şenliklerle, gençlik istasyonları ile, şekerle çikolata ile kandıramayacağınızı anlamanız gerekiyor. Gençlere özelde ve kamuda istihdam sağlarsanız, bu gençleri kazanabilirsiniz. Devleti Z kuşağının temel gereksinimlerini karşılayacak ekonomiden, gelişmiş ülkelerin ekonomisinin potansiyeline ulaştırabilirseniz bu gençleri kazanabilirsiniz.
*
Her seferinde ülkesinde durup düzeni değiştirmek ve geliştirmekten kaçarak farklı ülkelerin hayalini kuran bir gençlik ritüeli oluşturduk. Güya milliyetçiyiz ya... Selametle.
 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.