Konya
°C
Yeni Meram
09.03.2022 08:58

18. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı yoğun ilgi görüyor

KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'nde tarım sektörünü paydaşlarıyla buluşturan 18. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın ilk iki günü yoğun katılımla geçti.

A+
A-
09.03.2022 08:58
09.03.2022 19:02
0
3144
ABONE OL


Yerli olduğu kadar yabancı ziyaretçilerinde ilgi gösterdiği fuarda katılımcı firmalar gelen yabancı ziyaretçilerden memnun olurken fuar süresince önemli ticaret yapma hedefinde olduklarını dile getirdiler. Yeni Meram'a özel açıklamalarda bulunan firma yetkilileri fuarın ilk günü olmasına rağmen talebin yoğun olduğunu söyledi.


TÜYAP Konya Fuarcılık tarafından düzenlenen 18. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021'de düzenlenemeyen fuarda, 96 bin metrekarelik alanda 461 firma yerini aldı. Tarım sektörünü paydaşlarıyla buluşturan fuarın ilk günü ise yoğun katılımla geçti. 116 ülke ve 75 şehirden binlerce ziyaretçinin ilgi gösterdiği Tarım Fuarı’nda yer alan firmalar da memnuniyetlerini gazetemiz Yeni Meram’a dile getirdi. 2 yıldır pandemi nedeni ile yapılamadığını ancak bu yıl fuarın önlemler kapsamında açıldığını ifade eden Firma yetkilileri fuarın ilk günü olmasına rağmen talebin yoğun olduğunu söyledi. Katılımcı firmalarımızın standlarından görüntüleri sizler için derledik.

MUHAMMET GÜMÜŞ-HÜSEYİN MENEKŞE

 

‘MERAMIMIZ TARIM’ EKİ İLGİ GÖRDÜ

Gazetemiz Yeni Meram Dergi ve Ekler servisince Tarım fuarına özel olarak hazırlanan ‘Meramımız Tarım’ özel ekimiz önceki gün kapılarını açan 18. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nın ilk gününde ziyaretçiler ve katılımcılar ile buluştu. 80 sayfadan oluşan ve içeriğinde Tarımla ilgili haberlerin yanısıra firmaların haberlerinin yer aldığı Ek, özellikle yabancı ziyaretçiler tarafından ilgi gördü.


ÇAYIROVA OTOMOTİV GÖZ DOLDURUYOR

1974 yılından bugüne edindiği tecrübeleriyle, sektöründe “takip eden değil”, “takip edilen” bir firma olan Çayırova Otomotiv, Tarım fuarındaki standında son teknoloji ürünlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. 1500'den fazla ürün çeşidi ile sektöründe önemli bir yerde olan Çayırova Otomotiv, ürünlerinin bir kısmını sergilediği standında müşterileriyle de yakından ilgileniyor.


ŞAKALAK TARIM STANDI DİKKAT ÇEKİYOR

Tarım Fuarında sergilediği son model tarım makinaları ile dikkat çeken Şakalak Tarım Makineleri, üretimini yaptığı mibzer ve toprak işleme aletlerini, ABD'nin aralarında bulunduğu 20 ülkeye ihraç ediliyor. Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 45 yılı aşkın süredir faaliyetini devam ettiren Şakalak Tarım Makineleri AŞ, Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mustafa Genç, anıza ekim mibzerinin yanı sıra toprak işleme aletlerinin son yıllarda ilgi gördüğünü söyledi.


FUARIN UĞRAK NOKTASI KONYA ŞEKER

Önceki gün kapılarını açan Tarım Fuarında çiftçinin uğrak noktası Konya Şeker’in standı oluyor. Yurdun dört bir yanından fuara gelen ziyaretçiler, soluğu Konya Şeker’in standında alarak hem dinleniyor hem de üretilen ürünleri yakından inceleme fırsatı oluyor. Yetkililerin yakından ilgilendiği ziyaretçiler, özellikle gübre ve tohum standlarında detaylı bilgiler alıyor.


BAKIM PLASTİK’İN STANDI İLGİ GÖRÜYOR


Tarımsal Sulama sektöründe faaliyette bulunan Bakım Plastik, Konya’da düzenlenen 18. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı. Kaliteli ürün ve hizmet anlayışıyla hedefleri doğrultusunda sektör de güçlü aktör olmak yolunda ilerlemelerini sürdüren Bakım Plastik’in standı çiftçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

 

“KONYA TARIM FUARINDA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”


Türkiye’nin önde gelen traktör üreticilerinden Erkunt Traktör, Konya Tarım Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor. Konya Tarım Fuarı'na özel bir önem verdiklerini söyleyen Erkunt Traktör’ün CEO’su, Tolga Saylan, “Konya Fuarı bizim için çok değerli, Türk tarımının ve çiftçisinin nabzını tutuyor. Burada olmak çok önemli. Erkunt her geçen gün kendisini yenilemek, ürünlerini mükemmelleştirmek için çalışıyor” dedi.


ÖZDUMAN TARIM MAKİNELERİ İLGİ GÖRDÜ


Ekim makineleri, toprak işleme makineleri ve traktör emniyet kabinleri ürünlerini son teknoloji ile çiftçilere sunan Özduman Tarım Makineleri 18. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nda dikkatleri üzerine çekti. Özellikle yabancıların ziyaret ettiği Özduman Tarım Makinelerine Konya çiftçisinin de ilgisi yoğun oldu.


SAKA TARIM ÜRÜNLERİNİ ZİYARETÇİLERE SERGİLİYOR


Sektöründe kaliteli ve güvenilir tarım ürünleri üreterek, teknik hizmetler sunan ve bu tecrübeyi imalatla birleştirip yeni ürünler geliştirmek amacıyla kurulan Saka Tarım Makineleri, Türkiye’nin en büyük Tarım Fuarı olan 18. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nda ürünlerini çiftçilere ve ziyaretçilere sergiliyor.


Dİ-SAN DİŞLİ’YE ZİYARETÇİ İLGİSİ

Temelleri 1973 yılında atılan ve bugün itibariyle geldiği noktada her türlü dişli üretim ve pazarlama faaliyetlerini yürüten Di-San Dişli, Tarım fuarındaki standında müşterileri ve ziyaretçileri ile yakından ilgileniyor. Sektöründe ülkemizdeki sayılı firmalar arasında yer alarak şehrimizin gururu olan Di-San Dişli, standında sergilediği ürünler ile de dikkat çekiyor.


SÜRÜM TARIM BİRBİRİNDEN FARKLI ÜRÜNLERİ SERGİLEDİ


Yonca, fiy ve besi yemlerinin biçilmesi, düzeltilmesi ve toplanma süreçlerini kusursuz bir şekilde birbirine bağlayan komple bir hayvan yemi hasat zincirini çiftçilere sunan Sürüm Tarım Makineleri, Konya Tarım Fuarı’nda sergilemiş olduğu ürünler ile de dikkatleri üzerine çekti. Sürüm Tarım bugün itibariyle Türkiye'nin önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor.


ORVAL HİDROLİK KONYA TARIM FUARINDA


Bu yıl 18’ncisi düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda Orval Hidrolik’te yerini aldı. Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Orval Hidrolik Genel Müdürü Osman Özceylan, “Firmamız 1996 yılında mobil hidrolik sektöründe hidrolik valfler üretmek için kurulmuştur. Öncelikle monoblok manuel valf üreten firmamız kısa bir zaman içerisinde yelpazesini genişleterek Dilimli(parçalı)valf üretiminde uzmanlaşmıştır” dedi


JANDARMA ÇİFTÇİYİ BİLGİLENDİRİYOR

Türkiye’nin en büyük tarım fuarında firmalar ürünlerini görücüye çıkartıp Pazar oluştururken asıl önemli görevlerden birisini ise Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire başkanlığı yapıyor. Tarım fuarında açtığı stand ile fuar katılımcılarını bilgilendiren yetkililer çiftçilere dağıttıkları broşürler ile en çok kazalardan birisi olan traktör devrilmelerine karşı uyarıyor. Özellikle hasad zamanlarında seyir halinde neler dikkat edilmesi konusunda da bilgiler veren yetkililer, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) bilgilendirmesi ve çocuklar için Jandarma Trafik Boyama Kitabı dağıtarak fuarda önemli bir görev üstleniyor.


FUARDA KARNI ACIKAN O SES ‘TE

Etsiz çiğ köfte sektöründe ilklere imza atmış firma olarak damaklarda ve akıllarda yer edinen Oses Çiğköfte Tarım fuarının en çok uğranan stantlarından birisi oluyor. Toplamda 6 Holden oluşan ve kalabalık nedeniyle büyük bir efor harcayan ziyaretçiler enerjilerini Oses Çiğköfte standında alıyor. Fuarın hayırlı olmasını dileyen Oses Çiğköfte Konya Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uysal, Oses lezzetini herkesin tatması gerektiğinin altını çizdi.


FARMÖZ TARIM MÜŞTERİLERİNİ BEKLİYOR

40 yılı aşkın tecrübemiz ışığında üretimini sürdüren Farmöz Tarım, 18. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nda ürünlerini sergiledi. Firma yetkilileri Zirai ve sinai teknolojiyi vizyon; çiftçinin ürününe bereket katmayı misyon edinerek çıktıkları bu yolda tüm üretici ve tüccarlarımıza hayırlı işler hayırlı kazançlar diledi.

 

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.