Konya
°C
Yeni Meram

2 müthiş gol zaferi getirdi

2 müthiş gol zaferi getirdi- Hakan MARKUPÇU- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.08.2021 22:32
22.08.2021 22:35
0
2134
ABONE OL

Evinde sezonun ilk maçına çıkan Konyaspor geriye düştüğü maçta Cekici ve Cikalleshi’nin muhteşem golleriyle 3 puanı kazanmayı başardı.

Teknik Direktör İlhan Palut’un sahaya sürdüğü 11, özellikle ilk yarıda gayet disiplinli bir şekilde maç çıkardı. İlk 45 dakika süresince rakibine pozisyon vermeyen adeta tek kale oynayan, ancak rakip ceza alanında da etkili olamayan Konyaspor'du.
Ne var ki o ilk yarının 1 dakikalık uzatmasında adeta gailesizce hareketler rakip Başakşehir’in golüyle sonuçlanınca Konyaspor’un da soyunma odasına mağlup girmesine neden oldu ya gerçekten son derece trajik bir durum ortaya çıkardı.
Her şeye rağmen ikinci yarıda iyi oyununu sürdüren Konyaspor istediğini söküp almayı başardı.
İlhan Hoca'nın akılcı taktiği ile sürekli birbirleriyle yer değiştiren hücum hattında önce Cekici son dakikalarda da Cikalleshi gerçekten attıkları muhteşem gollerle takımlarına 3 puanı getiren isimler olarak ön plana çıktılar.
Maçta doğrusu harika bir galibiyete imza atan Konyaspor’da işler iki haftadır gayet güzel gidiyor.
Geceye düşülecek en önemli not sanırım bu aşı zorunluluğundan olsa gerek yeterli oranda seyirci gelmemesiydi.
Takımlarını izlemek isteyen taraftarlar ne yazık ki stada gelmeyince özellikle takımda da beklenen performans belki olmadı ama dediğim gibi o 2 güzel gol, geceye ay gibi parlıyor çok az sayıda da olsa tribündeki Konyaspor’a gönül verenleri mest ediyordu.
Konyaspor’da belki beklenen forvet bir türlü takıma dahil edilemedi ancak Teknik Direktör İlhan Palut, eskilerin deyimiyle adeta kuru kavaktan düdük çıkarmayı da çok seviyor desek sanırım haddimizi aşmış olmayız.
Mevcut kadro ile yeni sezonda 2 maçta 2 galibiyet almak müthiş başarıdır ve bu öncelikle İlhan Hoca'nın akılcı taktikleri ile rakip savunmalar karşısında sürekli yer değiştirttiği hücum hattının başarısıdır.
Başakşehir’in golüyle soyunma odasına mağlup girse de oyunundan ve taktiğinden ödün vermeden aynı tempo ve anlayış özellikle de disiplinle takıma sürekli ince dokunuşlarda bulunan İlhan Hoca alınan güzel galibiyetin baş mimarı olurken, özellikle Cekici attığı beraberlik golüyle adeta mest etti. Topu alışı ve muhteşem vuruşu gerçekten de olağanüstüydü.
Ve Cikalleshi...
87’de Zymer Bytyqi sahneye çıktı soldan adeta bu gol olur dediğimiz güzel ortasına Cikalleshi müthiş kafa vuruşuyla takımına galibiyeti getiren golü atarak Konyaspor’un 2’de 2 yapmasını sağlıyordu.
Evet, 2 haftada 2 galibiyet müthiş bir başlangıç.
Santraforsuz Konyaspor’un bu olağanüstü başarısı gerçekten de takdire şayan bir başlangıç oldu, bu başarıda emeği geçen herkese teşekkürler.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.