Konya
°C
Yeni Meram

21 Günlük Hafıza 21 Günlük Galeyan

21 Günlük Hafıza 21 Günlük Galeyan

A+
A-
12.06.2021 01:35
11.06.2021 16:48
0
2210
ABONE OL

Bir söz vardır kıymetli okurlar “Türk milletinin 21 günlük hafızası vardır” diye…Bu söze bir yenisini de ben eklemek istiyorum. “21 günlük de galeyana gelme süremiz var bizim.” Neden mi böyle söylüyorum?


Zaman zaman sizlere ülke ve dünya gündeminin sürekli değiştirildiğini aktardım. Gerek sosyal medyada gerekse yazılı ve görsel basında yapılan çalışmalar sonucunda bizlere o gün gösterilen, gösterilmek istenen gündem ne ise biz o gün yalnızca o gündemi görüyor, o gündem ile alakalı paylaşımlarda, münakaşalarda bulunuyoruz. Tüm bunların yanında bizim insanımız tabiri caiz ise çok çabuk galeyana gelen bir yapıya sahip. Karşılaşılan olayın önüne arkasına bakmadan direkt atılan, olayla ilgili tepkilerini hızlı, atik bir şekilde gerçekleştiren, sonuç odaklı olmayan bir yapıya sahibiz toplum olarak. Maalesef ki olaylar ile ilgili verilen tüm bu hızlı tepkilerin sonu çok çabuk gelmekte yani demem o ki 21 gün içerisinde son bulmakta tüm bu verilen hızlı büyük tepkiler…


Öyle ki yaşanan bazı olaylar, ortaya bir anda çıkan insanlar, popüleritesi bir anda yükselen güruhlar, ülke gündemine bir anda dahil oluyor. Kafanızı çevirdiğiniz her tarafta o insanları, o olayları, o grupları görüyorsunuz. Fazla değil 21 gün sonra bakıyorsunuz o insanların yerine çoktan bir başkası gelmiş. Belki de toplum olarak gündemde olan malzemeden çok çabuk sıkılıyoruz.


Ve kıymetli okurlar öyle ki yaşanan olayları, yaşanan gündem ile alakalı her ne varsa 21 gün sonrasında unutuyoruz. Belki de değiştirilen gündem ile unutturuluyoruz. Sadece ve sadece yaşanan olaydan kim zarar gördüyse o insanların bu gündemi unutmuyor, unutamıyor.


Ve ne yazık ki ülkenin ve dünyanın kalbinin attığı sosyal medyada; o gün yaşanan gündem ne kadar önemli olursa olsun, ne kadar kritik bir hamle söz konusu olursa olsun, gündemin ehemmiyetini o an ki sosyal medya kullanıcılarının ruh hali belirliyor.

Basit bir hayatın mı olsun istiyorsun?
Sürüye yakın dur ve orada kendini unut!..(Nietsche)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.