Konya
°C
Yeni Meram
21.06.2024 07:39

ABD'de Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verildi

İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra ABD'ye kaçan ve Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston kentinde yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un iade süreciyle ilgili yargılanmasında tutukluluk halinin devamına karar verildi.

A+
A-
21.06.2024 07:39
21.06.2024 07:40
0
164
ABONE OL

Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen duruşmada, hakim Donald Cabell, Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına hükmetti.

İkinci kez hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin tutulduğu Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinin şartlarının uygun olmadığını öne sürerek, Cihantimur'un önce evde gözetim altında tutulmasını, bu olmazsa Massachussets'te daha uygun bir yere nakledilmesini talep etti.

Savcı ise Cihantimur'un kaçma ihtimali bulunduğunu belirterek ev gözetimine karşı çıktı, şu an bulunduğu ıslahevinin şartlarının da kendisi için uygun olduğunda ısrar etti.

Yaklaşık bir saat süren duruşma sonunda hakim Cabell, her iki tarafın tezlerinde çok fazla bilgi paylaşıldığını, bunları değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

"Hakimin kararı bizi sevindirdi"
Kendisini kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin ailesinin Boston'daki davayı takip eden temsilcisi olarak tanıtan Esat Gök, duruşma sonrası mahkeme binası önünde basına açıklama yaptı.

Kararın kendilerini memnun ettiğini belirten Gök, "Avukatları, Timur Cihantimur'un saygın bir aileden geldiğini, serbest bırakılırsa kaçmayacağını savundu. Madem saygın bir aileydi, neden kazadan sonra ambulans çağırmak yerine kaçmayı tercih ettiler? Dolayısıyla hakimin kararı bizi sevindirdi." diye konuştu.

Davanın yakın bir süreçte sonuçlanmayabileceğine işaret eden Gök, iki ülke arasındaki iade anlaşması çerçevesinde anne oğulun Türkiye'ye teslim edilmeleri gerektiğini söyledi.

Gök, "Şu an adaletin git gide yerine geldiğini görüyoruz ve seviniyoruz. Hakimin, aynı kararı anne Eylem Tok için de verdiğini görmek istiyoruz." dedi.

Anne oğul Boston'da yakalanmıştı
İstanbul'daki kaza sonrası annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçırılan Timur Cihantimur, Türkiye'nin iade talebi üzerine 14 Haziran'da annesi ile Boston'da yakalanmıştı.

18 Haziran'da ayrı ayrı hakim karşısına çıkan anne ile oğlunun kaçma ihtimaline karşı tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Söz konusu kazayla ilgili "kasıtsız adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatı, müvekkilinin tutulduğu ıslahevindeki şartlardan memnun olmadığı için yerinin değiştirilmesi isteğini mahkemeye iletmiş, mahkeme de ikinci duruşmayı bir hafta öne çekerek dün için tarih vermişti.

Eyüpsultan'daki kaza
Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen 2 araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, ikilinin önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.​​​​​​​

HABER KAYNAĞI : AA
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.