Konya
°C
Yeni Meram
15.11.2023 10:59

Adana'da kuyumcu dükkanındaki ziynet eşyalarını gasbeden sakar soyguncu, yanlışlıkla kendini vurdu

Adana'da, yüzünü kapüşonla gizleyen 32 yaşındaki Tarık Can S., silahla tehdit ettiği kuyumcu 37 yaşındaki Serbay Y.´nin iş yerinden 200 bin lira değerindeki bilezik ve ziynet eşyalarını gasp ettikten sonra yanlışlıkla kendini vurdu.

A+
A-
15.11.2023 10:59
15.11.2023 11:03
0
1774
ABONE OL

Adana'da, yüzünü kapüşonla gizleyen 32 yaşındaki Tarık Can S., silahla tehdit ettiği kuyumcu 37 yaşındaki Serbay Y.´nin iş yerinden 200 bin lira değerindeki bilezik ve ziynet eşyalarını gasp etti. Kuyumcuyu korkutmak için havaya ateş açan Tarık Can S., tutukluk yapan silahını yeniden doldurmaya çalışırken kendini bacağından vurdu. Kaçan Tarık Can S. ile suç ortağı 16 yaşındaki B.K. yakalanıp, tutuklandı

YÜZLERİNİ KAPÜŞONLA GİZLEDİLER

DHA'da yer alan habere göre yüzlerini kask ve kapüşonla gizleyen motosikletli şüpheliler Tarık Can S. (32) ile B.K. (16), iş yerinin önüne geldi.

"ALTINLARI DOLDUR YOKSA VURURUM"

Tarık Can S. kuyumcuya girip, belindeki tabancayı çıkararak iş yeri sahibi Serbay Y.'ye (37) doğrulttu. Elindeki poşeti tezgaha koyan Sevin, Serbay Y.'ye, "Altınları doldur, yoksa seni vururum" dedi.

200 BİN TL'LİK ALTINLA DIŞARI ÇIKTI

Panikleyen Serbay Y., 200 bin lira değerindeki bilezik ve ziynet eşyalarını poşete doldurup, şüpheliye verdi. Kuyumcuya sakin olması yönünde sürekli telkinde bulunan Tarık Can S., altınlarla birlikte dışarı çıktı.


HAVAYA ATEŞ AÇMAK İSTEDİ

Kuyumcuya gözdağı vermek için havaya ateş açmak isteyen Tarık Can S., tutukluk yapan silahını yeniden doldurmaya çalışırken kendini bacağından vurdu. Tarık Can S., dışarıda bekleyen B.K.'nin motosikletine binerek, olay yerinden kaçtı. Olay anı ise iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Kuyumcu Serbay Y.'nin ihbarıyla olay yerine gelen Gasp Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini tespit etti. Adreslere operasyon düzenleyen ekipler, Tarık Can S. ve suç ortağı B.K. ile motosikletin sahibi Can D.'yi (22) gözaltına aldı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER
Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda çalıntı 3 bilezik, 3 kolye, 3 bileklik ve 1 yüzük ele geçirildi. Emniyete götürülen şüpheliler suçlarını itiraf ederken, Can D. ise motosikleti arkadaşına emaneten verdiğini, olaydan haberinin olmadığını öne sürdü.

TUTUKLANDILAR
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tarık Can S. ile B.K., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, Can D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.