Konya
°C
Yeni Meram
31.05.2022 15:31

Ahmet Oğuz Konyaspor'da! Muric ise olmadı

Konyaspor’da sağ kanat için düşünülen Robert Muric transferi yüksek bonservis ücreti nedeniyle zora girdi. Yeşil-beyazlılar, sağ bek Ahmet Oğuz ile sözleşme imzalarken, yerli bir sağ bek isimle daha el sıkışıldığı ve kısa sürede bu transferin de açıklanacağı belirtildi

A+
A-
31.05.2022 15:31
31.05.2022 16:34
2
2453
ABONE OL

KONYASPOR’da transfer çalışmaları devam ederken, sıcak gelişmeler yaşanıyor. Yeşil-beyazlılarda listesinin başında yer alan sağ kanat Robert Muric transferinin zora girdiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre Hırvatistan ekibi HNK Rijeka Kulübü’nün futbolcu için yüksek bonservis ücreti talep ettiği ve bu nedenle görüşmelerin tıkandığı belirtildi. Şu anki bonservis ücretini yüksek bulan Konyaspor yönetiminin, rakamın istenilen düzeye çekilmesi durumunda Robert Muric için yeniden bir girişim yapabileceği ifade edildi. Bu gelişme üzerine sağ kanat mevkisi için listedeki diğer yerli ve yabancı isimlerle temaslar hızlandırılırken, bu bölge için önceliğin yerli isime verildiği kaydedildi.

AYRICA Konyaspor’da, yerli transferinde de ilk imza geldi. Yeşil-beyazlılar, transferdeki ikinci imzasını Ahmet Oğuz'a attırdı. Yeşil-beyazlı ekip, Sivasspor ile sözleşmesi sona eren 29 yaşındaki sağ bek Ahmet Oğuz'u renklerine bağladı. Deneyimli oyuncunun birkaç gün içinde Konya’ya geleceği ve imza töreni düzenleneceği ifade edildi. Ahmet Oğuz, geride kalan sezonda Sivasspor'da tüm kulvarlarda 35 resmi maça çıktı. Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen de transferi resmen açıklayarak, "Önümüzdeki sezon yabancı kuralı 7+4 şeklinde olabilir. Skubic'in yerine Ahmet Oğuz transferimiz de kadro mühendisliğinin bir parçası" dedi. Ayrıca Konyaspor’un yerli bir isimle daha anlaştığı ve bu futbolcunun da sağ bekte görev yaptığı öğrenildi.

AYRICA kaleye yapılacak takviye için de birkaç yerli futbolcuyla görüşmeler devam ederken, bu transferin de kısa sürede tamamlanması için çaba sarfedildiği öğrenildi. Forvet transferinde ise öncelik yabancı futbolcuya verilirken, listede birçok adayın yer aldığı ve daha önce Türkiye’de forma giymiş isimler olduğu belirtildi. Öte yandan yeşil-beyazlılar; ilk etapta kale, stoper, sağ bek, sağ kanat ve forvet mevkilerine yapacağı takviyeleri yeni sezon hazırlıklarına yetiştirmek istiyor. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Fatih Özgökçen, “Transferi hızlı sonuçlandırmamız lazım. 21 Temmuz’da ilk maçımıza çıkacağız Avrupa’da. Takım 18 Haziran’da toplanacak. Hedefimiz 18 Haziran’dan önce transferi tamamlamak. Öncelikle yerli transferi tamamlayacağız, sonra yabancı transferlerinde hocamızın ve izleme heyetinin raporu doğrultusunda ağırlık verecek”. *HÜSEYİN TURGUT

HABER YORUMLARI
  1. Demir Demirkol
    2022-06-01 11:27:02
    Yahu başkan bizi haberlerle oyalayıp duruyorsun.Aea transferde de ayni hatayı yaptın.liderlik hstta ikincilik gitti.Biraz kesenin ağzını aç,elini çabuk tut.zcan sıkan bir yönetim anlsyisin var.Allahtan hoca iyi.
  2. Mustafa Çalışkan
    2022-06-01 12:54:38
    Anadolu Kartal yuvasına hoşgeldin..Hayırlı olsun..Biz taraftarlara AHMET ismi kıymetli bilesin...