Konya
°C
Yeni Meram
25.03.2022 16:50

AK Parti'den torba kanun açıklaması: Meclis'e sunuldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhtar maaşları ile ilgili açıklama yaparak maaşları asgari ücret seviyesine çeken kanun teklifinin Meclis'e sunulacağını belirtti.

A+
A-
25.03.2022 16:50
25.03.2022 16:53
0
2010
ABONE OL

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine çeken, Vergi Usul Kanunuyla kaçakçılık suçunun zincirleme suç kapsamına alınmasını içeren ve Eminevim şirketleri mağdurlarını koruyacak düzenlemeleri de içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na bugün sunuyoruz." diyerek, yeni torba yasa hakkında bilgi verdi.

AK PARTİLİ ELİTAŞ'TAN MUHTAR MAAŞLARI AÇIKLAMASI


Bugün Meclis'e sunulacak yeni torba yasa teklifi ile ilgili bilgi veren Elitaş, yaptığı açıklamada muhtar maaşlarınının asgari ücret seviyesine çekileceğine dikkati çekti.

FAİZSİZ EV MAĞDURLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ


Yeni torba yasanın kapsamında faizsiz ev şirketlerinin mağdurları da düşünülüyor.

Torba yasa için yapılan çalışmalar daha önce bankacılık alanında ve TMSF özelinde şu şekilde açıklanmıştı:

SİGORTA İLE 300 MİLYAR LİRALIK HESAP GÜVENCE ALTINA ALINACAK


Hükümetin, özellikle banka ve bankacılıkla ilgili düzenlemeler içeren yeni torba çalışmasında, şirketleri ilgilendiren önemli hükümler yer alacak.Torba yasada, bankaların mevduat hesaplarına uygulanan sigorta güvenceleri genişletiliyor. Bundan sonra şirket hesaplarına da sigorta güvencesi gelecek. Bu, 300 milyar liralık bir hesabın güvenceye alınması anlamına gelecek. Bankanın batması durumunda, hesapların güvencesi için devlet devreye girecek.

BANKALARDAKİ MEVDUAT HESAPLARI KONUSUNDA UYGULANAN SİGORTA KAPSAMI GENİŞLETİLİYOR


Verilen bilgiye göre, bankalardaki mevduat hesapları konusunda uygulanan sigorta kapsamı genişletiliyor. AK Parti kurmayları, mevcut uygulamada, gerçek kişilere yönelik 200 bin lira sigorta güvencesi verildiğini, bir bankanın batması veya sıkıntıya girmesi durumunda, kişinin hesabındaki parayı ödeyemezse, 200 bin lirasını devletin ödediğini belirtti. Yapılan düzenlemeyle, aynı uygulamanın ticari hesaplar için de getirilmesi öngörülüyor. Şirketlerin bankalardaki hesaplarına da güvence gelecek. Şirketlerin bankalardaki mevduat hesaplarındaki paranın sigorta kapsamına alınması durumunda, toplamda 300 milyar liralık mevduat güvence altına alınmış olacak. Banka batarsa, hesaplardaki paralardan bir Hesap karşılığı 200 bin lira şirkete ödenecek.

HIZLI SATIŞ, HAK KORUMAYA YÖNELİK MADDELER EKLENDİ


Taslağın TMSF ve BBDK’yı ilgilendiren maddelerine yeni hükümler ekleniyor. TMSF kayyumlarına yönelik açılan davalar konusunda farklı bir uygulama getirilecek. Herhangi bir dava durumunda kurum hatası varsa kuruma, kayyumun kusuru varsa kayyuma rücu edecek.

TMSF BİR ŞİRKETE EL KOYDUĞUNDA KISA SÜRE İÇİNDE SATILMASI İÇİ MEKANİZMA İŞLETİLECEK


TMSF bünyesindeki şirketlerinin etkin ve verimli yönetimine yönelik yeni bir uygulama gelecek. Bu kapsamda, şirketlerin kamunun yönetimi yerine satışına öncelik verilecek. Yani TSMF bir şirkete el koyduğunda kısa süre içinde satılması içi mekanizma işletilecek. Satıştan elde edilecek para bir bankada bloke edilecek ve nemalandırılacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.