Konya HAFİF YAĞMUR
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Aladağ’da kar sevinci

Konya'nın bazı ilçelerinde etkili olan kar yağışı çiftçileri ve vatandaşları sevindirdi.

Derbent ilçesinde Mart ayının son günlerinde yağan kar, ilçenin beyaz bir görüntüye bürünmesine yol açarken, Konya’nın Kayak Merkezi Aladağ da tekrar beyaz gelinliğini giydi.

Kar yağışı ilçe halkını ve yörede yaşayan çiftçileri memnun etti. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl kış mevsiminin kurak ve yağışsız geçmesinin üzüntüsünü yaşarken, Mart ayının son haftalarında gelen yağışla mutlu olduklarını belirtti.

Yağmur beklerken kar yağışı ile daha çok sevindiklerini aktaran Acar, “Kar yağışı bölgemizdeki su kaynaklarını canlandırıp hareketlendirirken, göletlerimizin doluluk oranlarına da inşallah olumlu etkiler yapacak. Ayrıca, bir başka mutluluğumuz Aladağ’ımızın beyaz gelinliğini yeniden giymesi oldu. Derbent’te 5 santim olan kar kalınlığının Aladağ’ın zirvesinde daha üst noktalara ulaştığını tahmin ediyoruz” dedi.

Bu arada, kar yağışı Derebucak ilçesi ile Beyşehir’in yüksek rakımlı mahallelerinde de etkili olurken, doğa beyaz örtüye büründü.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çanakkale Zaferi’nin 101. yılını kutladılar

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.