Konya
°C
Yeni Meram

AMAÇSIZ İNSAN OLMAZ

AMAÇSIZ İNSAN OLMAZ- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
01.10.2024 00:46
30.09.2024 12:47
0
1915
ABONE OL

Dünyada bütün insanlar amacıyla birlikte yaratılmıştır. Yani her insan bir amaç üzere yaratılmıştır amacını gerçekleştirmek için yaşar. Şu gerçeğe göre, her insan kendi amacını gerçekleştirmek zorundadır. Aksi halde tatmin olamaz. Bu nedenle, herkesin kendi yaratılışının sebebi olan amacını anlaması, amacı yönünde her gün ilerlemesi, hayatının şartıdır.
Sonsuz hayatın maddeleşen varlıkları birer ayrı maksat için yaratılmış olduğu gibi insanlar da amaçları için yaratılmıştır. Mesela her dağın kendi yapısında birer maksat vardır. Bazıları maden, bazıları orman, bazıları mera olarak, oluşlarının görevini yapmaktadır. Bitkilerin her türü ayrı birer oluşun ifadesidir. Kimyevi konuda çok önemli görevler yaparlar. Et olan, süt olan bitkiler vardır. Ayrıca meyve veren, kereste veren bitkilerin ve hayvanların çeşitli hizmetleri ve ürünleri apaçık birer gerçektir. Şu gerçeğe göre, insan demek amaç demektir. Sonsuz hayatın meydana getirdiği bütün maddeler maksattır. Birbirine intikal ede ede tekamül eder, insana gelir. Nasıl gelirse gelsin, her madde maksattır. Maddeler, maksadıyla birlikte insana gelir amaç olmak için. Dolaylı dolaysız bütün maddeler, maksatlarının adımlarıyla, amaç olmaya karışmak için insana kadar geliyor. İnsan fiziğinde en büyük mevkiye geliyor. O maddeler, insanın kullandığı iken, insana erdikten sonra kullanan olmak durumuna eriyor.
İnsan öyle bir yaratıktır ki özünden de amaç güdülür, fizik yapısına toplanan maddeler de amaçtır. Onun için insan demek, amaç demektir. Şu gerçeklerin ışığında insana bakıyoruz; Özünden amaç güdümünde, fiziği amaç yapısında, hepimizin yaratılışı ve yapısı amaç. Biz, bu gerçeklere göre neyiz neye amaçlıyız? Bugün büyük mevkilerde hizmet verenler bir amaç sayesinde bu konuma gelmiştir. Amaç sahibi olmasalardı bu noktalara gelemezlerdi. Bugün için sanayide büyük fabrika sahiplerine sorsak onların ilk vereceği cevap amacım olduğu için bunları gerçekleştirebildim olacaktır. Demek oluyor ki insanlar için amaç çok önemlidir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.