Konya
°C
Yeni Meram

ANA VE BABA SEVGİSİ

ANA VE BABA SEVGİSİ- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
09.06.2021 01:20
08.06.2021 15:24
0
2086
ABONE OL

İslam’ı hem gönlünde hem de hayatında bütünüyle yaşatan insan, Müslümandır. Müslüman, İslam’a teslim olan ve hayat kitabını İslam’da tanzim eden kimsedir. Bu bakımdan her Müslüman , inanç, düşünce, görüş ve yaşayışta yalnız İslam’ın ölçülerine göre hareket etmek zorundadır.Zira, dünya ve ahirette var olan her şey hakkında en mükemmel görüş sadece İslam’a aittir.İşte, bu görüşlerden birisi de ana ve baba hakkıdır.


Allah’ a kulluktan ve Peygamberimiz(s.a.v) ‘e muhabbetten sonra, mükafatı en büyük olan amel, ana- babaya sevgi ve hürmet göstermektir.Ana ve babaya sevgi göstermek , hürmet etmek ve iyilikte bulunmak , Kur’an’ı Kerim ifadelerinde ulvileşmiş, Peygamber(s.a.v.) lisanında kudsileşmiştir.Bu bakımdan, ana ve babaya hürmetsizlik etmek, onlara kalp kırıcı sözler söylemek, Allah ve Resulü’nün emirlerine açıkça isyan etmektir.Gerçek Müslüman böyle bir isyan çukuruna yuvarlanamaz.
Evladı için, bütün varlığını feda edebilen bir ana ve babanın, şefkat ve sabırla dolu kalbindeki sevgi ve inceliği sezemeyip, onlara saygısızlık etmek kadar, büyük bir kalabalık ve nankörlük olamaz.Kalbinde iman taşıyan hiçbir evlat böyle bir karanlık ve nankörlüğe düşemez.


Ana ve babalarımıza her zaman sevgi ve hürmet gösterelim.Onları başımızın tacı ederek hayır dualarını alalım.Geleceğin anaları olacak olan kız çocuklarımızı analığa layık olacak şekilde yetiştirelim.Üzülerek söylüyorum ki, çocuklarımıza ve özellikle kız çocuklarımıza karşı , İslam’ın emrettiği ilgiyi göstermediğimiz, onları imanlı, bilgili, faziletli, yetiştiremediğimiz için, bir reklam malzemesi haline düşürülen ve istismar edilen ana, İslam’ın mübarek analık makamından indirilmiştir.Anaya, analığın yüce mevkini tekrar kazandırmak için , onu iman, ibadet , bilgi ve fazilet sahibi yapmanın her Müslümanın görevi olduğunu bilelim.


Güzel sözlerden;


İnsan sevmeye başlayınca yaşamaya başlar. (MME DE SWARY)
Sevilenin kusurlarını hoş görmeyen, sevmiyor demektir.(GOETHE)
Sevgi bizi zamanın yıkımından koruyan yıkılmaz bir kaledir. (CONSTANCE FOSTER)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.