Konya
°C
Yeni Meram

Artık Bir Yol Seçin!

Artık Bir Yol Seçin!- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
11.12.2021 01:11
10.12.2021 17:12
0
2124
ABONE OL

Değerli okurlar, sizlere defaatle geleceğin mimarı olan gençlerin iyi bir yönlendirmeye ihtiyaç duyduğunu, eğer yeterli bir yönlendirme ve doğru politakalar izlediğinde Türkiye'nin gelecek vizyonunu tamamlayan, gerçekleştiren nice genci izleyeceğimizi söylüyorum.
Yeterki bizler doğru bir yol izleyelim... Bu hususta Ahmet Şerif İzgören'nin anlatıları şu şekildedir; "Alice Harikalar Diyarı kitabında Alice ve tavşan birlikte bir yola çıkarlar, belli bir müttetden sonra yol ikiye ayrılır. Alice tavşana sorar, hangi yoldan gitmeliyiz? Tavşanın cevabı ise hayatta duyabileceğiniz en iyi cevaplardan birisidir. Nereye gittiğini bilmiyorsan, hangi yoldan gittiğinin hiçbir önemi yok! "
Birçoğumuz için basit bir hikâye kitabı olarak bilinen "Alice Harikalar Diyarında" kitabı hayatta duyabileceğiniz en iyi kişisel gelişim cümlesini barındırır. Peki soruyorum sizlere; içimizden hangimiz nereye gittiğini biliyor ki? Özellikle bizim kuşağın en önemli sorunlarından birisi işte bu... Gelecek kaygısı!
Geçtiğimiz haftalarda Dünya global girişimcilik haftasında birçok akademisyen ve girişimci ile bir araya gelmişti. Hayatımın dönüm noktalarından birisi, bu buluşma sonunda gerçekleşti. 1950-1970 kuşaklarına baktığımız da ülkede ve Dünya'da gerçekleşen birçok devülasyon ve enflasyon nediyle ticaretin sillesini yedikleri ve o dönemde çalışan devlet memurlarının maaşlarını sorunsuz bir şekilde aldıklarını gördükleri için; çocuklarını siz siz olun devlette çalışın diyerek yetiştirdiler. Özel sektörü ve girişimciliği bir ütopya olarak anlattılar. Gelinen son durum, elbette ki yanlış politikalar da nedeniyle bir çok üniversite mezununu ve KPSS bekleyen milyonlarca işsiz... Kıymetli ebeveynler ve genç kardeşlerim... Halen daha üniversite okuyor olabilirsin yada mezun bir işsiz, eğer ki eğitim fakültesi öğrencisi isen KPSS de atanmayı bekleme! Devletin öğretmen kapasitesi belli! Birkaç güvenilir arkadaşınla bilrikte bir etüt merkezi kurmanın hayalini yaşa... Mühendis kardeşim, birkaç arkadaşınla birlikte İnavasyon peşinden koş, yeni şeyler yeni icatlar üretmenin iştiraki içinde ol! Kısaca hedef belirleyin gençler... Özel sektöre atılmayı, girişimcilik yapmayı bir hayal olarak görmeyin! Elbette ki şuan devlet politikaları genç girişimciliğin önünü açmaya çalışsa da bu yetersiz olabilir... Sosyal bilimci gençler, bu işte size düşüyor! Devletin eksik ve noksan politikalarını düzeltmek ve geliştirmek, sizin eseriniz olacaktır! Şimdi o tavşanın cevabını tekrar okuyun, önce bir hedef belirleyin, bir hayat amacınız olsun. Nereye gideceğinize karar verin! Sonrasında seçtiğiniz istikamet üzere üzerinize ne düşüyorsa, bir adım geri durmaksızın gayret gösterin. Kalın Sağlıcakla...

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.