Konya
°C
Yeni Meram

BAMB'AŞK'A KARATAY

BAMB'AŞK'A KARATAY- Medine EKMEKCİ- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
14.08.2021 01:46
13.08.2021 15:49
0
2152
ABONE OL

Sevgili dostlar, ülkemizin yoğun gündeminden kaynaklı ertelemek zorunda kaldığım yazıyı nihayet yazma fırsatım oldu.

Şehirlerinde bir ruhu, enerjisi ve frekansının olduğuna inanıyorum.
Selçukludan Osmanlı'ya birçok kültüre ev sahipliği yapan Türkiye'nin en mistik, en huzurlu ve otantik mimarisi ile göz kamaştıran Konya'da yaşamanın ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum.
Her yaz döneminde, Isparta’nın lavanta bahçelerinin fotoğraflarına bakar, iç geçirirdim.
Ne kadar gitmeye niyet etsem de kısmet olmadı.. Bende lavanta resimlerini yağlı boya tablosuna çizerek mutlu ederdim kendimi.
Artık buna gerek kalmadı, çünkü Karatay Belediyesi 90 bin metrekare alanda resmen mini lavanta köyü oluşturdu. Haftada yaklaşık 50 bin ziyaretçisiyle, özellikle gelin damatlarında göz bebeği haline gelen doğal bir stüdyo düşünün. Sanırım evlenmek için diğer yazı beklemem gerekli.
Bu konuda, kim bu fikri harekete geçirip önder olduysa katmerli dua benden.
Ayrıca lavantadan dondurma ve gazoz yapmak..! Valla Einstein saygı duruşuna geçerdi söyleyim.
Geçmiş yıllarda belediye başkanları proje yarışına girer; "benim projem senin projeni yener" diye tatlı tatlı yarışırlardı.
Şimdiki başkanlara bakıyorum, ele ele gönül gönüle vermiş hizmet yarışındalar. Aman maşallah diyelim.
Siyaset içi ayak oyunlarıyla enerji tüketmek yerine halkın gönlüne dokunan, toplumu dönüştürmeye adanmış belediye faaliyetleriyle gayret ediyorlar. Hepsi önce kapılarının önünü süpürerek temiz bir dünya için çalışıyorlar. Anladığım kadarıyla, hepsinin derdi; kendilerine emanet verilen bu bayrağı en yükseklerde taşıma gayreti.
Doğanlar Mahallesi’nde yaşadığımı bilmeyen yoktur herhalde. Bizler yoğun çalışanlar olarak arada bir nefes alacağımız aktiviteler ilaç gibi gelir. Mahallemizde yaptığım tek etkinlik, demirleri eskimiş parkta salıncak keyfi yapmaktı. Belediyenin 40 adet mahalle parklarını yenileme, düzenleme çalışmalarını duyunca ruhu çocuk olan birisi olarak havalara uçtum resmen .
Geçenlerde Karatay Belediyesi Başkan'ı Hasan Kılca Beyefendi Yeni Meram gazetesi ekibini kahvaltıda ağırladı. Pandemi sürecine rağmen yapılan yatırımlar dudak uçuklatacak nitelikte.
Özellikle dikkatimi çeken büyük bölümü sanayi bölgelerini oluşturan 5 milyon 485 bin m2 arsa aldıklarını söyleyen Kılca bir rekora imza atmış oldu.
Ekip arkadaşlarıyla iletişimi güçlü olan başkan, gençlere yönelik sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de önemli ölçüde önem veriyor.
Gözlemlendiğim kadarıyla Karatay'ın marka değerine prestij kazandırmaya devam eden başkanımız, uhuletle ve suhuletle çalışıyor.
Faaliyetlerini takdim ederken samimiyetini ve gözlerindeki ışıltıyı görmemek mümkün değil başkanımızın.
Ayrıca ortak yönümüz olan, hafız ve kemankeş (ok atan) olması da duyumların arasında.
Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Müdürümüz Mehmet Hançerli ve Genel Yayın Yönetmeniz Muhammet Gümüş’ün de eşlik ettiği toplantıda deneyimlerini paylaşarak, Mevlana diyarında başkanlık etmenin onur olduğunu ifade ettiler.
Bu kadim topraklarda birlik beraberlik içinde huzurla keyifle yaşayalım duasıyla.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.