Konya AZ BULUTLU 18°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Başkan Altay, Konya basınıyla Fenni Fırın Tesislerini inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya basınıyla birlikte Fenni Fırın tesislerinde incelemelerde bulundu. Tesis gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Altay, Fenni Fırın markasının tarihçesinden bugünkü modern üretim kapasitesine kadar birçok konuda bilgi verdi.

Başkan Altay konuşmasında, “Arkadaşlar hoş geldiniz. Bugün sizleri fırın tesislerimizde ağırlıyoruz. Bildiğiniz üzere, Fenni Fırın 1927 yılında vatandaşımıza hijyenik ekmek üretmek amacıyla kurulmuş ve Konya’nın en önemli markalarından biri olmuştur. Ancak 1985 yılında yol genişletme çalışmaları kapsamında hem bina hem de marka ortadan kalkmıştı. Biz de halk ekmeği üretiminde bu tarihi markayı yeniden canlandırarak, 2023 yılı Ağustos ayından itibaren Fenni Fırın adıyla hizmet vermeye başladık” dedi.

“Günlük üretiminiz 150 bine ulaştı”

Yeni sistemin tanıtımı amacıyla basını tesise davet ettiklerini belirten Başkan Altay, üretim kapasitesinin günlük 150 bin ekmeğe ulaştığını söyledi. Altay, “Konya’nın en hijyenik tesislerinden birinde bulunuyoruz. Dokuz adet 30 tonluk paslanmaz çelik silolarda depolanan unlarımız el değmeden hamur haline getirilip 33 metrelik tünel fırında pişiriliyor, yine el değmeden paketleniyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin en modern fenni fırınlarından”

Tesiste ayrıca günlük 90 bin sandviç ekmek ve 25 bin simit üretildiğini belirten Başkan Altay, simitlerin 5 TL, simit-çay ve simit-ayran menülerinin ise 10 TL’den satışa sunulduğunu söyledi. “Fenni Fırınımız, şu anda Türkiye’nin en modern fırın tesislerinden biri konumunda. Konya’nın vazgeçilmezi olan 8 bin somun ekmek ve ekşi mayalı, tam tahıllı gibi farklı çeşitlerde ekmek üretimine de devam ediyoruz” diye konuştu.

“Ereğli ilçemizle de halk ekmeği buluşturacağız”

Yoğun talep aldıklarını belirten Altay, Ereğli’de halk ekmeği üretimi için yeni bir tesis kurma çalışmalarına başladıklarını da açıkladı. “Ereğli Devlet Hastanesi’nin yanında imar uygulamalarını gerçekleştirdik. En kısa sürede Ereğli’mizi de Fenni Fırın’la buluşturacağız” dedi. Fiyat regülasyonu amacıyla bu yatırımları yaptıklarını vurgulayan Altay, “Günlük 150 bin üretim kapasitemiz tüm Konya’ya yetmez ama bu alanda önemli bir denge unsuru oluyoruz. Vatandaşlarımızın en uygun fiyata en hijyenik ekmeğe ulaşabilmeleri için bu adımı attık” şeklinde konuştu.Şu anda 52 büfede satış yapıldığını ve 122 personelle hizmet verildiğini ifade eden Başkan Altay, emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı: “Vatandaşımızın hijyenik gıda ürünlerine ulaşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. İlginiz için teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı

Kaynak: yenimeram.com.tr- Ümmügülsüm Dündar

1 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beyşehir Gölü her geçen gün daha da çekiliyor

HIZLI YORUM YAP

1 0 0 0 0 0