Konya
°C
Yeni Meram
30.09.2024 15:30

Başkan Kavuş, DOSD Meram’ın özel çocukları ve aileleri piknikte bir araya geldi

Meram Belediyesinin Türkiye’ye örnek projesi Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’ın özel çocukları ve aileleri piknikte bir araya geldi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un da katıldığı etkinlikte özel çocuklar oyunlar, boyamalar, halk oyunları ve mini konserlerle eğlenceli bir gün geçirdiler. Başkan Kavuş’un etkinlikte 18 yaş üstü down sendromlu bireyler için de iki ayrı müjdesi vardı.

A+
A-
30.09.2024 15:30
30.09.2024 15:36
0
1115
ABONE OL

Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD Meram’da eğitim alan çocuklar ve aileleri ‘DOSD’luk Pikniği’nde buluştu. Meram Dutlu Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen buluşmada, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu ve yöneticileri ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Akademisyenleri de özel çocuklara ve ailelerine eşlik etti.

 

ÖZEL ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Renkli görüntülerin yaşandığı piknikte özel çocuklar gönüllerince eğlenirken aileler de kaynaşma ve istişare etme imkanı yakaladılar. Özel çocuklar piknikte ok atıp boyama etkinlikleri yaptılar. Zeybek oyununda gösterdikleri performansla ailelerinden ve hocalarından bol bol alkış olan özel çocuklar verdikleri kısa saz konseriyle de dinleyenlerin kulağının pasını sildiler. Halat çekme ve diğer oyunlarla eğlenen çocukların oyunlarına eşlik eden Başkan Mustafa Kavuş da özel çocuklarla ayrı ayrı ilgilendi, ailelere de hal hatır sorup sohbet etti.

MUNLAFALIOĞLU; “ŞEHİRDEKİ TÜM DOWN SENDROMLU BİREYLERİN HAYATLARINA DOKUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Etkinlikte ailelere seslenen DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, bir senedir özel çocuklara ve ailelerine hizmet veren DOSD Meram’ın artık büyük bir aile olduğuna vurgu yaptı. Özel çocuklar ve aileleri için hep birlikte mücadele verdiklerinin altını çizen Munlafalıoğlu, DOSD Meram’ın eğitimde önemli bir başarı yakaladığını belirterek, “Ancak daha yapacağımız çok şey var. Down sendromlu tüm bireylere dokunabilmek adına proje üretmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Meram Belediyemiz ile birlikte 18 yaş üstü down sendromlu bireyler için de çalışmalarımız olacak. Şehirdeki tüm down sendromlu insanlara ulaşmayı ve onlara dokunmayı hedefliyoruz. Bu hedefte yürürken yanımızda olan Necmettin Erbakan Üniversitesi hocalarıma, milli eğitim müdürlüğümüze ve tabii ki Meram Belediyesi ve Başkanı Mustafa Kavuş’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

BAŞKAN KAVUŞ; “18 YAŞ ÜSTÜ DOWN SENDROMLU BİREYLER İÇİN MESLEK EDİNME KURSLARI VE SPOR TESİSLERİMİZİN KAPILARINI AÇIYORUZ”

Down sendromlu bireylerin ve ailelerin hayatlarına dokunmak adına DOSD Meram çatısı altında güzel bir birliktelik oluşturduklarını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da bu birlikteliğin her geçen gün büyüdüğünü kaydetti. DOSD Meram için yola çıktıklarında böyle bir yapının örneğinin Türkiye’de olmadığını dünyada ise çok nadir olduğunu söyleyen Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Öncelikle böyle hayırlı bir işe bizleri vesile kıldığı için Rabbime ne kadar şükretsem azdır. Necmettin Erbakan Üniversitesi hocalarıyla birlikte önemli işler başardık. Maddi, manevi desteklerinin yanı sıra eğitim desteği vermeye devam ediyorlar. Bu yapıya Konya Büyükşehir Belediyemiz de dahil oldu. Böyle bir güzelliğin içinde herkes olsun, herkes bu güzelliğin bir parçası olsun istedik. DOSD Meram, Türkiye’de bu işi ilk ve iyi yapan bir okul. Ailelerimizle sürekli irtibat içerisindeyiz. Onlardan aldığımız olumlu geri dönüşler bizleri çok mutlu etti. Artık bu işi daha ileriye götürme zamanı. Bu sebeple DOSD Meram’a iki ayrı sınıf daha ekliyoruz. 18 yaş üstü özel çocuklarımıza meslek edindirme eğitimleri verecek, istihdamlarına yardımcı olacağız. Amacımız onların günlük hayatın içinde sosyalleşmelerini sağlamak. Özgüvenlerini artırmak ve iş dünyasına kazandırmak. Bunun yanı sıra spor tesislerimizde rahatlıkla spor yapabilmelerinin önünü açacağız. Bu kapsamda Dosd Meram Spor Kulübü’nü kurduk. 18 yaş üstü down sendromlu özel bireyler ve onların aileleri ile sportif faaliyetler gerçekleştireceğiz. DOSD Meram’ın geldiği nokta çok güzel bir nokta ama bunu burada bırakmayacak, daha da ilerleyeceğiz.”

Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.