Konya
°C
Yeni Meram
24.09.2024 15:44

Başkan Kılca’dan Ahilik Haftası mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin sembolü Ahilik geleneğinin dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olduğuna vurgu yapan Hasan Kılca; “Günümüzde maddi kazancın manevi değerlerimizin önünde tutulduğu gerçeği karşısında, Ahilerin toplumsal hafızamıza nakşettiği anlayış ve düşünce biçimi, aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da temelini oluşturmuştur” dedi.

A+
A-
24.09.2024 15:44
24.09.2024 15:46
0
3
ABONE OL

37. Ahilik Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm esnaf ve sanatkârların haftasını tebrik etti.

Ahiliğin ecdadımızdan kalan çok kıymetli bir miras olduğunun altını çizen Başkan Hasan Kılca, Ahiliğin esnafın bir yandan sanat ve meslek alanlarında yetişmesini sağlarken, bir yandan da onların ahlaki yönden gelişmelerini teşvik eden bütüncül bir kurum olduğuna vurgu yaptı.

Hasan Kılca; “Ahilik müessesi, asırlar boyunca sadece bir meslek kuruluşu olmakla kalmamış; Kuran ve Sünnet ışığında bir ahlak sistemi geliştirmiş, insanlara bir arada çalışma kabiliyeti kazandırarak milli birliği tesis etmiştir. Çalışmayı, emek ve sermaye barışını, çevreyi temiz tutmayı, kaliteli mal üretmeyi, gençleri eğitmeyi, ticareti ahlak ile yapmayı teşvik eden Ahilik, Anadolu’da sürdürülebilir bir sosyo-ekonomik düzenin kurulmasında önemli roller üstlenmiştir. Yüzyıllar boyu ecdadımızın ve medeniyetimizin en temel sac ayaklarından biri olan Ahilik, Anadolu’dan doğarak dünyaya örnek olan ticari, ahlaki ve sosyal öğretileri içinde barındırmaktadır.

Günümüzde maalesef, maddi kazançların pek çok manevi değerin önünde tutulduğu gerçeği karşısında, Ahilerin toplumsal hafızamıza nakşettiği anlayış ve düşünce biçimi, aynı zamanda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da temelini oluşturmuştur. Anadolu’nun Türkleşmesini sağlayan, İslam dininin evrensel değerlerini koruyan, iş ahlakının toplumun değer yargılarıyla birlikte oluşmasına katkı sunan Ahi teşkilatının, gelişen ve değişen Türk ticari hayatına örnek teşkil etmeye devam etmesi en büyük arzumuzdur.

Bu vesileyle; tüm esnaf ve sanatkârlarımızın 37’nci Ahilik Haftası’nı tebrik eder; ekonominin bel kemiği esnafımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.