Destici Konya’da partisinin İl Divan Toplantısı’nda yaptığı konuşmaya, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin kuzeyine yapacağı olası bir askeri harekata destek vereceklerini bildiren Destici, “Bölgede ABD, terör örgütü PKK ve onun uzantısı PYD üzerinden bir terör devleti kurmaya çalışıyor. Türkiye, bugüne kadar gerçekleştirdiği harekatlarla buna müsaade etmedi. Allah’ın izniyle bundan sonra da müsaade etmeyecektir. Amerika’nın bunu bilmesi gerekir.” dedi.
Yapılan ve yapılacak operasyonların bölge terörden temizlenene kadar sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Destici, Türkiye’nin yapacağı olası bir operasyona karşı çıkan İran, Rusya ve Suriye’ye de sert tepki gösterdi.
Ülke içinde ise HDP üyelerinin terör örgütü PKK’ya söylemleri ve tavırlarıyla sürekli destek verdiğini ifade eden ve Anayasa Mahkemesine bir an önce HDP’yi kapatma çağrısında bulunan Destici, “Anayasa Mahkemesi daha neyi bekliyor?” dedi.
Destici seçim takviminde değişiklik olmayacağını, BBP ve MHP’nin seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemeye devam edeceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Dünyası Belediyeler Birliği 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu
1
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani’yi resmi törenle karşıladı
21900 kez okundu
2
Bakan Göktaş: Terörden arınmış bir Türkiye istiyoruz
15935 kez okundu
3
Dışişleri Bakanı Fidan: Antalya Diplomasi Forumu’nda 6 bini aşkın kişiyi ağırladık
8021 kez okundu
4
Liderlerin Kurban Bayramı programı belli oldu
7179 kez okundu
5
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani’yi kabul etti
7004 kez okundu
6
AK Parti Sözcüsü Çelik: PKK’nın kendini feshetme ve silah bırakma kararı alması önemli bir aşamadır
6495 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.