Konya
°C
Yeni Meram
25.10.2023 13:20

Bebeklerin doğum kilosu zeka seviyesi hakkında bilgi verebilir! Eğer yüksek kiloda doğduysa...

Hem ebeveynler hem de doktorlar bebeğin prematüre doğması konusunda endişe duyarlar. Bu noktada korkunun sebebi bebeğin doğması gerekenden önce, yani 40 haftadan önce doğmasının organlarının tam gelişmemiş ve bağımsız yaşama tam olarak hazır olmamasından kaynaklıdır ve bebek bir desteğe ihtiyaç duyabilir. Peki erken doğmak beyin gelişimini nasıl etkiliyor?

A+
A-
25.10.2023 13:20
25.10.2023 13:22
0
1734
ABONE OL

Dr. Miriam Stoppard, bebeğin doğum kilosunun bilişsel performans üzerindeki etkisine ilişkin yeni araştırmayı inceledi ve sonuçlar, daha fazla kilonun IQ için iyi olduğunu gösterse de, gelişime yönelik daha incelikli bir yaklaşımın gerekli olabileceği söyleniyor.

Yeni bir çalışmada bilim insanları, bebeklerin doğum ağırlığının beş yaşındaki bilişsel performansla nasıl bağlantılı olduğunu gösterdi.

Sonuçlar, daha yüksek doğum ağırlığının IQ için iyi olduğunu gösteriyor.

Kilonun ve bir bebeğin ne kadar erken doğduğunun kombinasyonunun daha sonraki zihinsel yetenekleri etkilediği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu çalışma, göreceli doğum ağırlığının (gebeliğin uzunluğu ile birlikte ağırlık) daha sonraki bilişsel performansın daha iyi bir göstergesi olup olmadığını araştırıyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.