Konya
°C
Yeni Meram
01.07.2022 10:22

Bin 169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Konya'da 18 mahallede yeni yabancılar ikamet edemeyecek

Yabancılara ikamete kapatılan mahalle sayısı bugün itibarıyla bin 169 oldu. Konya'da haziran ayında yabancıların kayıt işlemlerine kapatılan 9 mahalleye ilave olarak 9 mahallede daha hem geçici koruma statüsüne hem ikamet iznine izin verilmeyecek. Son kararla birlikte kentte yabancılara kapatılan mahalle sayısı 18 oldu.

A+
A-
01.07.2022 10:22
01.07.2022 11:06
0
6834
ABONE OL

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

Açıklamada 781 mahallenin daha yabancı ikametine kapatıldığı duyuruldu.

İçişleri Bakanlığı, şu ifadeleri kullanarak açıklama yaptı:

1 Temmuz 2022 itibariyle kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmıştır


"Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibariyle kapalı mahalle sayısı 1169’a çıkarılmış olup kapalı mahalleler ekte yer almaktadır."

KONYA'DA 18 MAHALLE YABANCI İKAMETİNE KAPATILDI

Yenimeram.com.tr editörünün Göç İdaresi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Konya'da daha önce yabancı ikametine kapatılan 9 mahalleye ilave olarak 9 mahalle  için daha kapatma kararı alındı. Karara göre, söz konusu mahallelerde mevcut bulunanların dışında, yeni yabancıların ikametine izin verilmeyecek.

Konya'da geçtiğimiz ay yabancı uyrukluların yoğun olarak ikamet ettiği ve gettolaşma riski taşıyan Büyükkayacık OSB, Sahipata, Şems Tebrizi, İhsaniye, Aziziye, Dokuz, Ferhuniye, Çaybaşı, Sultan Mesut mahalleleri yabancılar için ikamete kapatılmıştı.

Göç İdaresi Başkanlığı yeni aldığı kararla birlikte, kentte 9 mahalleyi daha hem geçici koruma statüsüne hem ikamet iznine kapattı. Kadınhanı'na bağlı Küçükkuyu, Karapınar'a bağlı Selimiye ve Ereğli'ye bağlı Selçuklu mahalleleriyle, Horozluhan, Pirebi, Uzunharmanlar, Aydoğdu, Akçeşme ve Nakiboğlu mahalleleri yabancıların ikametine kapatıldı. 

KAYNAK: YENİMERAM.COM.TR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.