Konya
°C
Yeni Meram
27.03.2022 11:07

Binali Yıldırım çiftçilere seslendi: Dağı, taşı ekin

Gıdanın petrolden de altında da önemli hale geldiğini ifade eden Binali Yıldırım, tün çiftçilere ekim çağrısı yaptı.

A+
A-
27.03.2022 11:07
27.03.2022 11:15
1
1918
ABONE OL

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Sancaktepe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Burada kameralar karşısına geçen Yıldırım, Rusya ile Ukrayna arasında savaş üzerinden değerlendirmelerde bulundu ve geçtiğimiz günlerde yaptığı ekim çağrısını yineledi.

TÜRKİYE'NİN RUSYA VE UKRAYNA İLE TİCARETİ


Rusya Ukrayna savaşı bittikten sonra bunun en önemli bedelini yaşayacak ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini aktaran Yıldırım, “Çünkü ticaretimizin büyük bir kısmı bu iki ülkeyle yapılıyor. Alışverişimizin 40 milyar doları Rusya ve Ukrayna ile yapılıyor. Bu iki ülkeden ülkemize 8 milyon ziyaretçi geliyor. Bu iki ülke dünyanın tahıl ihtiyacının yüzde 60’ını karşılıyor.

DÜNYANIN HER YERİNDE GIDAYA ERİŞİMDE SORUNLAR YAŞANACAK


Şimdi bunlar yok, bunlar olmayınca ne olacak gıda, tarım ürünleri önemli hale gelecek. Sadece Türkiye’de değil dünyanın her yerinde gıdaya erişimde sorunlar yaşanacak. Bunun farkındayız öncü göstergeleri görüyoruz ve gerekli tedbirleri de hükümetimiz alıyor.

DELİLER GİBİ EKİN, DAĞI, TAŞI EKİN


Birkaç konuşmamda tarıma çok dikkat çektim, vatandaşlara dedim ki ekin, deliler gibi ekin, dağı, taşı ekin.

DEVLETİMİZ GEREKEN DESTEĞİ VERECEK


Merak etmeyin devletimiz sizin maliyetlerinizi biliyor, gereken desteği verecek. Yeter ki siz ekin çünkü artık gıda petrolden de altından da önemli hale geldi" dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Ramazan DEMİR
    2022-03-27 21:13:27
    İyi güzel söylüyorsunuz her yer ekilsin dağ taş boş kalmasın da fikir güzelde destek nerde sayın vekilim gübrenin tonu olmuş 16 bin lira mazotun litresi olmuş 24 lira ilaç parasını tohum parasını söylemiyorum dekar başına verilen 1litre mazot 5 kilo buğday parasıyla ı ekilecek o zaman Bi zahmet sizde elinizi taşın altına koyun mazota gübreye tohuma ilaca yüzde 50 hibe desteği verinki boş kalmasın ama tarla sahi bine değil eken kişiye verin lütfen saygılarımla