Konya
°C
Yeni Meram

BİNLERCE ALPASLAN BÜYÜYOR

BİNLERCE ALPASLAN BÜYÜYOR-Lütfi AYHAN-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
15.11.2023 00:14
15.11.2023 15:16
1
2740
ABONE OL

İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar iletişim / bilişim çağında yaşandığı için tüm dünya tarafından anbean izlendi, izleniyor. Hamas’ın "hurucu" ile başlayan bu katliam, adeta bir esir hayatı yaşayan masum ve biçare Gazze Halkına ait ne varsa yaşlı genç, çoluk çocuk, hayvan, haşat, ağaç, böcek, ev, hastane, okul, cami, kilise… Hepsini yok ediyor. En önemlisi de –maazallah- vatanları elden gidiyor.
Yıllarca dünyaya "insan hakları, eşitlik, barış, huzur, insanlık, demokrasi, medeniyet" dersleri veren batı (ABD+ AVRUPA) tüm imkânları ile İsrail’in yanında olduğunu dile getiriyor bununla da kalmayıp para, silah, lojistik, desteğini de alenen yapıyor. Savaşın taraflarından biri İsrail/Yahudiler olduğu için bu savaş tüm dünyayı ilgilendiriyor. Çünkü dünya ekonomisinde ve iletişiminde Yahudiler önemli bir yer tutarlar. Bu sebepten İsrail-Filistin davası tüm dünyayı, tüm dinleri, tüm halkları yakından ilgilendiriyor.

Bu dünyada yaşayan hiç kimse, “Bu savaşın benimle bir ilgisi yok. 2 milyonluk bir şehir bombalansa ne olur ayakta kalsa ne olur?” diyemez. Çünkü görüldüğü üzere tüm dünya ve dünyanın yarınları orada.

Bu hadise herkesten çok maalesef bizi (Yani Türkiye’de yaşayan herkesi) ilgilendiriyor. Çünkü Gazze ile Gaziantep, Kudüs ile Kilis arasında çok yakın bir bağ var. Olayların yaşandığı yerler daha düne kadar bizimdi ve atalarımız oraları yüzyıllarca idare ettiler. İsrail Filistin’i yuttuğu gün Arz-ı Mevud’un diğer parçalarına yönelecektir. Bunu zaten gizlemiyor. Bu parçaların önemli bir kesimi bize ait topraklarda bulunmakta. Zaten şu anda sınırımızda (Suriye’nin topraklarının üçte biri üzerinde ) kurulmakta olan PKK/YPG bu iş için (bize saldırmak için) hazırlanmakta. Bu sebepten dolayı Kudüs’ü Kilis’ten, Gazze'yi Gaziantep'ten, Mekke’den, Kur’an’dan, Miraçtan, Hz İbrahim’den, Hz Muhammed’den, Hz Ömer’den, Selahaddin Eyyubi’den, Nurettin Mahmut’tan, Selçukludan, Alpaslan’dan, Osmanlıdan, Türkiye Cumhuriyetinden ayrı düşünmek gaflettir.

BİZ UNUTSAK DA DÜŞMAN UNUTMUYOR

İsrail-Filistin davası aslında İsrail - Dünya davasıdır. Bu meseleyi İsrail-Gazze, İsrail- Filistin, Yahudi -Arap, Yahudi-İslam, Musevi-Hristiyan davasına dönüştürmek tüm dünyanın geleciğini tehlikeye atmak demektir. Meseleyi tam kavramak dünyanın geleceği için elzemdir. Bu vesile ile aşağıdaki soruları cevaplarsak mevzuu biraz olsun anlaşılır?

1- Mescid-i Aksa neresi? Burada ilk mabedi kim yaptı

2- Kudüs Müslümanların eline ilk defa ne zaman geçti?

3- Kuranı Kerim’in hangi süresinin hangi ayeti Kudüs’ten bahseder?

4- Kudüs hangi tarihler arasında Haçlıların elinde kaldı? Haçlılar buraya girince nasıl davrandılar?

5- 1917 yılında Kudüs’e giren İngiliz general Allenby ne demiştir?

6- Hangi ABD başkanı İsraillilere (Yahudilere) İsrail devletini ilk kabul eden devletin başkanı olarak “Ben sizin Kirus’unuzum” demiştir? Kirus kimdir?

7- Hristiyanlar, Yahudileri “Tanrı Katili” olarak adlandırdıkları halde bu gün onları niçin destekliyorlar?

8- Kıyamet mescidinin sundurmasında duran bir ahşap merdiven niçin oradan indirilmiyor?

9- Kudüs kapılarından birinde LAİLAHE İLLALLAH İBRAHİM HALİLULLAH yazılıdır. Bu yazıyı kim yazdırmıştır?

10- Bilal-i Habeşi peygamberimizin vefatından sonra sadece iki kez ezan okumuştur. Bu ezanları hangi şehirlerde okumuştur?

11- Hz. Ömer zamanında Müslümanlar (İslam Devleti) o dönemin iki büyük süper gücünden birine (Sasaniler) son verirken öbürünün de (Doğu Roma/Bizans) önemli topraklarını/şehirlerini fethetmiştir. Halife Ömer (ra) bu şehirlerden sadece birine o şehri teslim almak için gitmişti. Bu şehir hangisidir?

12- 2022 yılında Türkiye’de doğan erkek çocuklara en çok verilen isim Malazgirt kahramanı Muhammed Alpaslan’dır. Atamız Alpaslan’ın Kudüs’le ilgisi nedir?

13- “Kudüs/ “Selahaddin Minberi”nin özelliği nedir? Kim tarafından yapıldı? Kim tarafından Kudüs’e kondu? Kim tarafından yakıldı?

14- Kurtuluş savaşında Yunan ordusu Bursa’yı işgal ettiği zaman, Osman Gazi Türbesine gidip, “Kalk da Bursa’yı kurtar” diyen Yunan Subayı kimdir?

15- Gazze'deki bu savaşın Doğalgaz ile ilgisi var mı?

HABER YORUMLARI
  1. veli dağ
    2023-11-15 16:48:59
    8. sorunun cevabı şu mu hocam? Yerinden Oynamayan Merdiven aslında kendisi sıradan olsa da sıradışı bir hikayesi olan tahtadan bir merdiven. Eski Kudüs Kenti’ndeki Kutsal Mezar Kilisesi’nin dışında bir pencerenin altına bırakıldı ve uzun süren bir kavga sebebiyle 300 yıldır yerinden oynatılmadı. Yerinden Oynamayan Merdiven’in büyük bir simgesel değeri var. Sıklıkla Hristiyan inancındaki, özellikle Katolik ve Ortodoks kiliselerindeki farklılıkların sembolü olarak gösteriliyor. Bu da durumu daha dokunaklı hale getiriyor çünkü merdivenin lokasyonu Hristiyan aleminin en kutsal yerinde.