Konya
°C
Yeni Meram

BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT

BÖYLE BUYURDU ZERDÜŞT- Behçet BÜYÜKGÖKMEN- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
21.12.2021 01:42
20.12.2021 16:44
0
2296
ABONE OL

Nihayet koronun eksik üyesi de teşrif ettiler ve büyük bir kibirle tavsiyelerde bulundular. Piyasa Tanrısı adına onun izzeti için sahne aldılar. Sahne almakta geciktikleri için Kılıçdaroğlu'ndan fırça yeseler de inanç kardeşleri arasında bu tür küçük sorunlar normal sayılırdı.
Siz bakmayın tavsiye dediğime, bal gibi buyruk vermek muradındadırlar.
Yıllardır devlete millete ayar vermeye alışmış azgın azınlık yine üstenci bir dil kullanıyor.
"Genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına hızla dönülmesi" gerekiyormuş. Finans kapitalin ülkeleri iliklerine kadar sömürmek için dizayn edilmiş kurallarına demek istiyorlar herhalde.
Neymiş genel kabul görmüş iktisat bilimi kuralları.
İlk kuralını ben söyleyeyim.
Her koşulda kâr maksimizasyonu.
Ne yap et maksimum kâr elde et.
Ahlak, etik, vicdan, merhamet.. onlar da ne!!!
Kurlarla oyna, oradan vurgunu vur çık faizle vurguna devam et, oradan bir miktar borsa spekülasyonu...
Göbekler ve cüzdanlar eş zamanlı olarak şişmeye devam etsin.
Aç gözlülük modern veya geleneksel tıp tarafından henüz ilacı bulunamamış bir hastalıktır. O nedenle derin halk irfanında, aç gözlü kişiler için, gözünü toprak doyursun denilir. Gerçekten de aç gözlerini topraktan başka bir şey doyuramaz.
"TÜSİAD olarak, bu iktisadi çerçeve çizilmeden evvel de, süreç devam ederken de, erken faiz indirimi ile oluşan politikaların istikrarsızlık yaratacağına dair görüşlerimizi hem kamu kurumları hem de kamuoyuyla pek çok kez paylaştık. Bu sürecin TL’de şiddetli değer kaybı, enflasyonda hızlanma, yatırımları, büyümeyi, istihdamı baskılama ve en önemlisi ülke olarak fakirleşmemizle sonuçlanma riskini vurgulamıştık"
Göz yaşartıcı satırlar. Breh breh.
Bu ne ince ruhlu davranış böyle...
Ülke olarak fakirleşme riskini vurgulamışlar.
Avını yiyen timsah misali
Pandemi döneminde bile yüzde yüz seksen beş büyümüşler, esnaf kan ağlıyor, binlerce kişi işsiz kalmış yaygın bir sefalet var.. Peki muhterem böyle bir ülkede ve ekonomik zeminde bu kadar yüksek oranda büyümeyi nasıl sağladın..? Halkı daha fazla fakirleştirerek olmasın. Şimdi üst perdeden ayar vermeye kalkışıyorsun ya sebebi neymiş bakalım.
Ne yapmış MB’si faiz indirmiş. Yatırımcı için reel sektör için alkışlanacak bir politika değil mi? Daha düne kadar yüksek faizlerden şikayet edip bu kredi maliyetlerinin yatırımları olumsuz etkilediğini söylüyordunuz. Şimdi ne oldu da tam tersini söylüyorsunuz.
Faizler sadece iki yüz baz puan inince dövize olan talep neden patlasın. İki puan faiz indirimi döviz kurlarına o çok tapındığınız genel kabul görmüş iktisat bilimi kurallarına göre böyle mi yansır yoksa çok daha sınırlı bir yansıması mı olur. Elbette bilirsiniz ama söylemezsiniz. Sizin ekonomi bilimi ile filan işiniz olmaz. İsteklilerinizi isteklice yerine getiren bir yönetim elinizden kayıp gidiyor. Büyük güç kaybediyorsunuz. Bu nedenle dehşetli bir öfke içindesiniz.
Öfke ile kalkıp zararla oturacaksınız.
Benden söylemesi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.