Konya
°C
Yeni Meram
05.10.2024 00:05

BU KEZ YÜZÜMÜZ GÜLSÜN!

Konyaspor, Süper Lig’in 8. hafta maçında yarın Eyüpspor ile karşılaşacak. 13.30’da başlayacak mücadeleyi Erkan Özdamar yönetecek. Yeşil-beyazlılar, taraftarı önünde kazanarak hem bu sezonki ilk iç saha galibiyetini almak, hem de 3 puan özlemine son vermek istiyor

A+
A-
05.10.2024 00:05
04.10.2024 15:07
0
1195
ABONE OL


TÜMOSAN Konyaspor, bu hafta evinde galibiyet arayacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’in 8. hafta mücadelesinde yarın ligin yeni ekiplerinden olan ve performansıyla dikkat çeken Eyüpspor ile karşı karşıya gelecek. Medaş Büyükşehir Belediyespor Stadyumu’nda oynanacak zorlu müsabaka saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmayı Çanakkale bölgesi hakemi Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılığını Süleyman Özay ve Bilal Gölen yapacak. Konyaspor bugün gerçekleştireceği taktik idmanıyla hazırlıklarını tamamlayacak ve maç saatini bekleyecek. Anadolu Kartalı’nda cezalı ve sakat futbolcu bulunmazken, Trabzonspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Bazoer’in ise durumunun iyi olduğu ve bu maçta forma giyebileceği ifade edildi.

BU sezon iç sahada istediği skorları alamayan Konyaspor, yarınki maçta Eyüpspor engelini kayıpsız geçerek hem ilk iç saha galibiyetine imza atmak, hem de 3 puan hasretine son vermek istiyor. Anadolu Kartalı, 2024-2025 sezonunda evinde oynadığı 3 lig maçında sadece 2 puan toplayabildi ve 1 mağlubiyet, 2 beraberlik elde etti. Teknik Direktör Ali Çamdalı idaresindeki yeşil-beyazlı ekibimiz, Eyüpspor maçında iç saha şanssızlığına son vermek amacında. Ligde kendi taraftarı önünde kazanamayan 7 takımdan biri olan Konyaspor, Eyüpspor maçında yeni bir sayfa açmak istiyor. Konyaspor, ilk üç iç saha maçları gözünün önüne alındığında gol anlamında Süper Lig tarihinin en verimsiz dönemini geçiriyor. Söz konusu süreçte bu sezon üç iç saha maçında sadece bir kez ağları havalandıran Konyaspor (Galatasaray 1-2), kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

YEŞİL-beyazlı ekibimiz, lig tarihinde böylelikle en az gol attığı ilk üç haftayı geride bıraktı. Anadolu kartalı, Süper Lig geçmişinde ilk üç hafta periyodunda en çok golü ise 1991-92 sezonunda attı (10). Rakip Eyüpspor ise çıktığı 4 deplasman maçlarında 2 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde ederek 5 puanı hanesine yazdırdı. Ayrıca Konyaspor’da ilk 11’in değişmesi bekleniyor. Sivasspor ve Trabzonspor mücadelesinde oyuna ikinci devrede girerek başarılı performanslar sergileyen Melih İbrahimoğlu ve Keyta, ilk 11’de şans bulmak istiyor. İki oyuncu için son kararı teknik patron Ali Çamdalı verecek. Özellikle sezon başından bu yana ikinci yarılarda genel olarak daha iyi futbol sergileyen ekibimizde gurbetçi futbolcu Melih İbrahimoğlu ve Keyta’nın maça ilk 11’de başlaması bekleniyor. Öte yandan yeşil-beyazlı yönetim, teknik heyet ve futbolcular, taraftara çağrıda bulunarak destek istediler.

ÖTE yandan Konyaspor-Eyüpspor maçını klasman düşürülen ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından kızağa çekilen hakem Erkan Özdamar yönetecek. Erkan Özdamar, 2022-2023 sezonunda uzun süre konuşulan Sivassspor-Galatasaray maçında düdük çalmıştı. Söz konusu maçta VAR ile yapılan konuşmalarda ‘Ofsaytımsı’ sözü uzun süre futbol gündeminde konuşulmuştu. Kelimeyi söyleyen VAR hakemi Özgüç Türkalp de kariyerini sonlandırmıştı. MHK tarafından klasman düşürülen, FIFA kokartı alınan Özdamar, kızağa çekilmişti. Erkan Özdamar, geçen sezon Süper Lig’de ilk devrede 4 maç yönetirken, ikinci devrede sadece 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de düdük çaldı. 36 yaşındaki hakem, geçen sezon 1-1 sona eren Ankaragücü-Konyaspor maçında düdük çalmıştı. Çanakkale bölgesi hakemi, son olarak Ekim 2023’te Süper Lig’de görev yaptı. Özdamar, yaklaşık 1 yıl sonra Konyaspor-Eyüpspor maçıyla Süper Lig’e dönecek. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.