Konya
°C
Yeni Meram
10.11.2021 13:22

Bugün ve yarın kar ve şiddetli yağmur var! Konya için zirai don uyarısı

TÜRKİYE Meteoroloji İşleri Müdürlüğü kar yağışı ve şiddetli yağmurlar için uyardı. Kars, Erzurum ve Ardahan illerinde kar yağışı Karadeniz bölgesinde şiddetli yağışlar var. Meteoroloji uzmanlarından da yağmur ve kar uyarısı geldi. Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de ise gece ve sabah saatlerinde don olaylarının görülebileceğini bildirdi.

A+
A-
10.11.2021 13:22
10.11.2021 14:48
0
2590
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre soğuk hava, şiddetli yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Kahramanmaraş, Malatya ve Van çevreleri ile Adana ve Mersin'in kuzey kesimlerinde yağışlar görülecek.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı görülecek.

Meteoroloji Profesörü Orhan Şen'den de sıcaklıklar daha da düşecek uyarısı geldi.

İşte son hava durumu tahmini:

Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalarak mevsim normalleri civarına iniyor. Yurdun, kuzey, iç ve doğu kesimlerde ise sıcaklık yer yer mevsim normallerinin altına inecek.

Meteoroloji Profesörü Orhan Şen şu bilgileri verdi:


-Bugün yağmur İstanbulu terk ediyor. İç anadolunun kuzey ve doğusu, Doğu anadolu ve Karadeniz bölgesinde 1.5 gün daha devam edecek. Sıcaklıklar bugün yarın düşmeye devam edecek Cuma günü artışa geçecek.

Kar ve fırtına : Orhan Şen'in verdiği bilgilere göre yurdun bir kesiminde kar, bir kesiminde fırtına var. Orhan Şen şunları söyledi:


-Doğuda bugün ve yarın Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerinde kar yağışı var. Akdenizin iç kesimlerinde Toroslarda ve Sabah Marmara ve Doğu karadeniz de Rüzgar fırtınamsı esiyor. Çatı altlarında dolaşmayın!

Cuma günü yüksek basınç etkisi tekrar başlayacak. Dolayısıyla iç kesimlerde SİS olayı tekrar geliyor. Sis le birlikte hava kirliliği de artacak dışarı çıkarken maskenizi mutlaka takınız.

Şiddetli yağış beklenen iller : Meteoroloji uzmanı Ahmet Uçar da şiddetli yağışlar ve kar konusunda uyardı. Erzurum, Kars ve Ardahan'da kar yağışı bekleniyor. Ahmet Uçar yağışların Karadeniz bölgesindeki illerde ise şiddetli yağış bırakacağını söyledi:


-Bugün akşam saatlerinden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden yurdumuza gelmesi beklenilen sistemin bulutluluğu Karadeniz ve Romanya'ya kadar gelmiş durumda Karadeniz kıyı illeri kuvvetli sağanağa iç ve yüksek kesimleri kar yağışına karşı dikkatli olmalı.

KONYA'DA HAVA DURUMU

 Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de hava sıcaklığı  hissedilir derecede (6-12 derece) azaldı. Niğde'de yer yer kar yağışı etkili olurken kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti. 

Hava sıcaklığının hissedilir derecede (6-12) azaldığı bölgede kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili oluyor.

Konya merkez ve diğer ilçelerinde parçalı çok bulutlu bir hava hakimken, Emirgazi, Ereğli, Karapınar ilçelerinde aralıklı yağmur, Halkapınar'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur bekleniyor.

KONYA, KARAMAN, AKSARAY VE NİĞDE İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de gece ve sabah don olaylarının görülebileceğini bildirdi. Yapılan açıklamada zirai faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde çiftçilerin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Beklenen don hadisesi 13 Kasım Cumartesi günü saat 09.00'a kadar etkili olacak.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.