Büyükşehir Belediyesinin programlarına elimden geldiği kadar katılırım. Haklarına teslim edeyim bütün programlarına katılsam, il merkezine taşınmam lazım. Hangisini yazayım, temel atma, açılış, konferans, panel, yurt içi ve dışından önemli ziyaretçiler, önemli turnuvalara, yarışmalara ev sahipliği kısaca yetişmek mümkün değil. Başkan Altay nezdinde, tüm çalışanları, emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin.
İşte bu programlardan biri daha. Geçtiğimiz Cuma günü Fenni Fırının kapasite artırımı ile ilgi programa katıldım. Fenni Fırın’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gümrah, Başkan Uğur İbrahim Altay ve basın mensupları ile birlikte bir araya geldik. Bonesinden, galoşundan bütün steril önlemleri alarak başladık gezmeye. Unların fabrikaya girişinden tutun sıcacık elimize alıncaya, kasalara yerleştirilinceye kadar el değmeden üretilen, ülkemizin en temiz en teknolojik fırınını ikinci kez gezdik. İlk gezimizde Başkan Altay, kısa süre içinde kapasite artırımı yapacağız bilgisini vermişti. İkine göre bu kez kapasite daha da artırılmış tesis büyütülmüştü.
Başkan Altay, burada günlük ekmek üretiminin 150 bine ulaştığını ifade ettikten sonra şu bilgileri verdi: “9 adet 30 tonluk paslanmaz çelik silolarda depolanan unlar, el değmeden hamur haline getirilip 33 metrelik tünel fırınında pişiriliyor ve yine el değmeden üretim tamamlanıyor. Bunun yanında, günlük olarak 90 bin sandviç ekmeği ve 25 bin simit üretiliyor”
Uğur Başkan kendinden emin bir şekilde, “Unundan etinden turizmine kadar Konya Büyükşehir Belediyesi ne iş yapıyorsa ne üretiyorsa önceliğini YEREL markalara veriyor. Ve bunda da asla tek marka ya da belirlenmiş markalarla çalışmıyor. Yasal olan tüm Konya markaları ile çalışarak alan sektörü ne ise onların tümünü kucaklıyor ve herkese eşit mesafede.
KONYA’nın TAMAMINI KUCAKLIYOR…
Fenni fırında kullanılan unların markalarına baktım.
Hepsi Konya firması…
“İnsanımızın vazgeçilmezi olan somun ekmek, ekşi maya, tam tahıllı ekmek gibi çeşitlerde üretim yapılmaya devam ediliyor. Simit 5 lira, simit-çay ve simit-ayran menüleri ise 10 liradan satışa sunuluyor”
Büyükşehir istese 1 milyon ekmek üretir, Buradaki amaç, “Sektördeki işveren, işçi ile ya da sektörün diğer paydaşlarıyla yarışmak değil. Sadece ekmekten simide kontrol noktası” olunması.
Hijyen, kalite ile birleşince tüm Konya halkının vazgeçilmezi oluyor.
Sanırım tam da burada başka söze gerek yok…
“Büyükşehir Belediyesi, Halkın Yanında, Halkla Birlikte…” DAHA NE OLSUN…
leblebicia@gmail.com
FIRTINA ÇIKTIĞINDA UYUMAK!