Konya
°C
Yeni Meram
07.01.2024 13:24

Çay Çarşı’nın rakibi Çin'deki Meitan Çay Müzesi

Rize'nin sembolü çaydan yola çıkılarak tasarlanan ve içerisinde devasa bir çay bardağı şeklinde bina bulunduran Çay Çarşısı projesinin en büyük rakibi Çin’de bulunuyor.

A+
A-
07.01.2024 13:24
07.01.2024 13:54
0
1295
ABONE OL

Doğu Karadeniz'in sembolü olan 7 katlı 29 metrelik çay bardağı şeklindeki proje 2022 yılında hizmete girerken Çin'deki Meitan Çay Müzesi çaydanlık şeklindeki 7 katlı otel 2006 yılından itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Meitan Çay Müzesi Çaydanlık Şeklindeki 7 katlı otel, ziyaretçilere lüks konaklama imkânı sunarken Çin çay kültürünü tanıtan eşsiz bir mimari başarı olarak dikkat çekiyor. Otel, Çin'in Guizhou Eyaletindeki Meitan İlçesinde yer alarak çevredeki kırsal alanın ve çay tarlalarının muhteşem manzarasını sunuyor. Çaydanlık şeklindeki otel 7 katlı olup buhar püskürten dev geleneksel Çin çaydanlığını andıracak şekilde tasarlanmış. Otelin iç mekânı çaydanlık motifleri, bambu mobilyalar ve kaligrafi gibi geleneksel Çin çay kültürü unsurlarıyla dekore edilirken odalar geniş ve konforlu olup teknolojik olanaklara sahip. 


1999 yılında inşa edilen ve 18 Mayıs 2006 yılında kullanıma açılan otelin toplam yüksekliği 73,8 metre ve çaydanlığın maksimum çapı 24 metredir. Meitan Çay Müzesi de otelin içinde yer almakta olup ziyaretçilere Çin çayının tarihi ve kültürüne dair bir bakış sunarken müzede çay takımları, çaydanlıklar, çay fincanları gibi çayla ilgili çok çeşitli eserler sergileniyor.

Müzede ayrıca ziyaretçilerin farklı Çin çayı çeşitlerini tadabilecekleri ve çay yapma teknikleri hakkında bilgi edinebilecekleri bir çay tadım odası da bulunuyor. Müzede ayrıca ziyaretçilerin farklı çay türlerini ve çayla ilgili ürünleri satın alabilecekleri bir çay dükkânı da bulunuyor. ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.