Konya
°C
Yeni Meram
07.12.2021 12:01

Celil Çalış: Ziraat mühendislerinin yetki ve özlük hakları artırılmalı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi'nin 10-11 Aralık 2021 tarihlerinde yapılacak seçimlerinde başkan adaylığını açıklayan önceki dönem başkanlarından Celil Çalış, ziraat mühendislerinin yetki ve özlük haklarının arttırılması yönünde çalışmalara hız verilmesi gerektiğini söyledi.

A+
A-
07.12.2021 12:01
07.12.2021 12:30
0
1966
ABONE OL

Ziraat Mühendisleri Odası’nın (ZMO) anayasal boyutta kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğuna vurgu yapan Çalış, hedeflerinin katılımcı ve demokratik bir yönetim anlayışıyla hareket ederek ziraat mühendisliği mesleğini toplumda itibarlı bir yere taşımak olduğunu söyledi.

Çalış, “ Ziraat Mühendisi meslektaşlarımız varsa biz var olacağız. Bunları göz önünde tutarak meslektaşlarımızın özlük haklarını ve hayat standartlarını geliştirmeye çalışacağız. ZMO olarak yerel ve ulusal alanda tarımsal kurum ve kuruluşlarla iş birliğini artırılarak ekonomik, sosyal ve kültürel konularda şartların iyileştirilmesi için birçok proje üzerinde çalışmaktayız. Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) kurulduğu günden bu yana, meslektaşlarımızın hak ve yararlarının çeşitli platformlarda savunulmasını, sahiplenilmesini, mevcut demokratik sistemin katılımcılığını sorumluca değerlendirilerek üretken bir yapılanmanın gerçekleştirilmesini, kırsal kesim sorunlarının, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin ışığında incelenerek, uygulanabilir çözümler üretilmesini amaç edinmiştir. Mesleğinde öncü, yenilikçi ve sorunları bilen arkadaşlarımızla Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesinin 14. döneminde mesleğimize, meslektaşlarımızla omuz omuza hizmet etmek için birlikte uyum içinde çalışmak için yola çıkıyoruz. ‘En büyük ibadet insana hizmettir’ düsturuyla hareket ederek, hiç bir maddi menfaat düşünmeksizin meslektaşlarımıza ve memleketimize hizmet için ZMO Konya Şube başkanlığına aday olduk. 10-11 Aralık 2021 tarihinde birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak kongremize tüm meslektaşlarımızı bekliyor, seçimle birlikte başlayacak yeni dönemin; Ülkemize, Konya’mıza, sektörümüze, meslektaşlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.

Ziraat Yüksek Mühendisi Celil Çalış’ın başkan adayı olduğu Beyaz Liste şu isimlerden oluştu:


Yönetim: Celil Çalış, Fuat Kunduracı, Mehmet Ünlü, Dr. Öğretim Üyesi Mithat Direk, Dilek Tunalı, Ümit Yorgancılar, Süleyman Yavuz İlgün, Nuri Şimşek, İsmail Doğan, Dr. Öğretim Üyesi Şeyma Arıkan, Mustafa Bulut, Ömer Kara, Murat Dolu, Yasemin Kocaman.


Genel Merkez Delegeleri: Celil Çalış, Özkan Taşpınar, Murat Akbulut, Prof. Dr. Süleyman Soylu, Fuat Kunduracı, Kadir Alıcı, Şenol Önal, Ali Fuat Hamurcu, Yusuf Zengin, Osman Fatih Yalçın, İsmail Özkan, İlker Topal, Abdi Uysal, Mustafa Kılınç, Mahir Keleş, Bahri Erenler.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.