Konya
°C
Yeni Meram
26.06.2024 13:51

Çok sayıda kişi hastanelik olmuştu! KOSKİ, Seydişehir'deki su analizinin sonucunu açıkladı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle çok sayıda kişinin hastanelere başvurmasının ardından gözler şebeke suyuna çevrilmişti. KOSKİ, olayın yaşanmasının ardından ilçede 10 ayrı noktadan alınan su numuneleri üzerinde analiz yapıldığını, suların güvenli ve sağlıklı olduğunun teyit edildiğini duyurdu.

A+
A-
26.06.2024 13:51
26.06.2024 14:17
0
506
ABONE OL

Geçtiğimiz hafta içinde Konya’nın Seydişehir ilçesinde çok sayıda vatandaş, kusma ve mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurdu.

Artan şikayetler nedeniyle çalışma başlatan KOSKİ Genel Müdürlüğü, Seydişehir’de bulunan 10 farklı noktadan alınan su numunelerini teste gönderdi.

Analiz sonuçlarının gelmesiyle birlikte KOSKİ'den yapılan açıklamada, 

"Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak, su temini ve sağlıklı su konusundaki hassasiyetimizi sürdürerek, 31 ilçemizde hemşehrilerimize kaliteli hizmet sunuyoruz.
Bu doğrultuda, Türkiye’nin en üst düzey akreditasyon kurumu olan TÜRKAK ( Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından akredite edilip sürekli denetlenen laboratuvarımızda düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz su analizleri ile su kalitemizi titizlikle kontrol ediyoruz.
24 Haziran 2024 tarihinde Seydişehir’de bulunan 10 farklı noktadan alınan su numuneleri üzerinde akrediteli laboratuvarımızda kapsamlı analizler gerçekleştirilmiştir. Bu analizler, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik parametreleri kapsayan detaylı incelemeler içermektedir.
Yapılan analiz sonuçlarına göre, aldığımız numunelerde İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’nce belirlenen parametrelere aykırı, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.
Bu sonuçlar, Seydişehir’de tüketilen suyun güvenli ve sağlıklı olduğunu bir kez daha teyit etmektedir.
Hemşehrilerimize güvenli ve sağlıklı su temin etmek en büyük önceliğimizdir.
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü olarak, su temini ve sağlıklı su konusunda gösterdiğimiz hassasiyet aynı titizlikle devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Ümmügülsüm DÜNDAR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.