Konya
°C
Yeni Meram

Çöküntü Masa

Çöküntü Masa- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
07.01.2023 01:39
06.01.2023 15:41
0
1828
ABONE OL

Kıymetli okurlar, hani bir söz vardır, “Olmayacak duaya Âmin demek.” işte 6+1’li masa şuan tam bu haldedir. Ortada kesinleşmiş hiçbir şey yokken kendilerinden eminmiş ve seçimi kazanmış havalarına girmek çok büyük bir akıl yoksunluğudur. Bazı gazeteciler, “Seçimi Cumhur ittifakı kazanamaz ama muhalefet kaybeder” diyordu. Yanıldıklarını çok fazla zaman geçmeden anladılar. Ardı ardına gelen müjdeler, maaş zamları, EYT vs. gibi birçok açıklama yılın ilk anketlerinde Cumhur İttifakını mecliste tek başına çoğunluk kurmaya gittiğini bir kez daha gösterdi. CHP’ye yakın isimler Kılıçdaroğlu’nun “adayımızı yıpratmak istemiyoruz” sözlerine karşı, “3 ayda bir aday yıpranacaksa zaten o adaydan olmaz” yanıtını vererek Türk demokrasi tarihine adını “başarısızlık” kelimesiyle özdeşleştiren Kılıçdaroğlu’na büyük bir cevap vermiş oldu.
Kıymetli okurlar gelin iki ittifak gurubunu bir değerlendirelim. Cumhur ittifakına baktığımızda ne bakanlık ne milletvekilliği ne de bir rant peşinde koşan ortaklık görüyoruz. Önemli olan tek gaye vatanın ve milletin bekası… Ama gelin görün ki 6+1’li masaya baktığımızda ortada; bakanlıkları kimin alacağı, milletvekili listelerinde hangi partilerin hangi sırada olacağı, HDP’ye hangi rolün verileceği, atanan kayyum belediyelere görev iadelerinin yapılacağı, terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan, Soros’un temsilcilerinin, Fetö terör örgütü üyelerinin hapisten afla çıkartılacağı gibi birçok olay ve durum tartışılıyor. E hani milletin bekası sorundu hani vatandaşa sahip çıkmak asli görevinizdi, hani yargı bağımsızdı… 6+1’li masa tamamıyla kendine rant sağlamaya çalışan, vatanın ve milletin çıkarlarını değil kendi cebini doldurmaya çalışan, ortaya politika raporu çıkartmaktan aciz, vasıfsız kadrolarının acziyetini yurt dışından doldurmaya çalışan bir ittifaktan başka bir şey değiller.
Yeni medyada çalışmalarını yürüten gazetecilerin son sözleri şu şekilde idi; “Nerede bir FETÖ’cü var, nerede bir FETÖ sosyal medyası var, hepsi Kılıçdaroğlu’nu destekliyor” haksız sayılmazlar. Hainlerin, terör örgütü guruplarının temsilcisi ve kurtarıcısı gözüyle bakılan bir Kılıçdaroğlu profili söz konusu.
Birde kıymetli okurlar öyle doğrudan uzak sözler dolaşıyor ki ekranlarda ve sosyal medyada… Particiklerin genel başkanları çıkıyor; yok biz 4. Partiyiz yok biz 5. Partiyiz, oy oranımız %8’ler vs. yahu kardeşim hangi anket firmasıyla çalışıyorsanız bırakın onları, ben sizlere ücretsiz anket sonucu aktarmaya hazırım ama doğrularla yüzleşmeye hazırsanız… Bir önceki yazımda da söyledim bir kez daha söylüyorum; birinin bu şahıslara bu anket firmalarına söylemesi gerekiyor toplam oy oranı %100 yani %80’lik anket sonucu açıklanmaz, %150’lik bir oy oranı söz konusu değildir…
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.