Konya
°C
Yeni Meram
27.12.2023 15:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör saldırıları kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum" dedi.

A+
A-
27.12.2023 15:04
27.12.2023 15:37
0
2878
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEKNOFEST, bir teknoloji festivalinden öte bu ülkenin gençlerine öz güven aşılamış, hayallerinin önüne kimsenin geçemeyeceğini göstermiştir." dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Bilim insanlarına) Sizler Türkiye ve Türkiye Yüzyılı için, insanlık için çalıştıkça endişeniz olmasın biz de sizin gibi bilim insanlarına sahip çıkacağız." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasi, ekonomik, diplomatik, askeri olarak tam bağımsız Türkiye'yi hedefliyorsak, bilimde ve teknolojide zirveyi hedeflemek mecburiyetindeyiz. Sayıları giderek artan öncül AR-GE laboratuvarlarımız, tersine beyin göçü konusunda önemli rol oynuyor. Uluslararası lider ve genç araştırmacılar programı ile şimdiye kadar 199 lider bilim insanı ülkemize geldi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in Gazze saldırıları'nda BMGK'den basın kuruluşlarına, AB'den gazeteci örgütlerine demokrasi havariliği yapan ne kadar kurum varsa hepsi sınıfta kaldı. Büyük laflar eden büyük bütçeler harcayan kurumların, söz konusu İsrail ve İsrail'in zulümleri olunca içlerinin tamamen boş olduğunu anladık. Sizin Hitler'den ne farkınız var? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Bu Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı? Yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece uluslararası örgütler değil, Batı'daki kerli ferli üniversiteler de Gazze sınıfında maalesef iflas etmiştir. 80 yıl önce Nazi Almanyası'nda olduğu gibi bugün de Gazze'deki zulme 'zulüm' deme cesareti gösteren bilim insanları baskıya ve tehdide maruz bırakılmaktadır." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazzede insanlık onurunu savunduğu için baskıya maruz kalan bilim insanlarına çağrı yapıyorum, Türk üniversitelerinin kapıları sizlere sonuna kadar açıktır." dedi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.