Konya
°C
Yeni Meram
05.05.2022 01:27

Çumra kavunu tescillendi

Kendine özgü lezzet, tat ve aromaya sahip, Çumra ismi ile özdeşleşen Çumra Kavunu, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaretle tescillendi.

A+
A-
05.05.2022 01:27
05.05.2022 12:38
0
1902
ABONE OL

Ülkenin birçok noktasında Meşhur Çumra Kavunu söylemi ile anılan, tadını, lezzetini kokusunu ve aromasını bölgenin karakteristik toprak yapısı ve iklim özelliklerinden alan Çumra Kavunu, Çumra bölgesinde yetiştirilen kavun olma ve taşıdığı özel aroma kriterlerinden dolayı tescil edilerek fikri ve sınai mülkiyet hakkına kavuşmuş oldu.


Çumra kavununun pazardaki hak ettiği değeri görmesi özellikle genç çiftçileri veya genç girişimcilerin proje tabanlı (uzman eller gibi) kavun üretim desteklemelerinden istifade edilebileceği bir modelin hayata geçmesi bakımından coğrafi işaret tescili önem arz ediyor.
Bu itibarla coğrafi işaret tescili, marka tescili, faydalı model gibi marka olma yolunda atılan adımların bölge üreticisine ve bölge halkına sosyo-ekonomik katkı sağladığından benzer çalışmaların Çumra İlçesinin sahip olduğu değerlerin tanıtımını sağlamak ve Çumra ilçesini markalaştırmak amacıyla bölgede yetiştirilen diğer ürünler içinde tescil işlemlerinin yapılacağı değerlendiriliyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.