Konya
°C
Yeni Meram

DENGE BOZULUNCA!

DENGE BOZULUNCA! - Hakan MARKUPÇU - Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
22.02.2022 23:26
22.02.2022 23:29
0
876
ABONE OL

Rahmetli Ahmet Çalık'ı talihsiz bir kaza sonucu kaybettiğimiz için ertelenen Başakşehir mücadelesinde son derece dengeli giden maçta Konyaspor 1-0 da öne geçtiği mücadeleyi, savunmanın dengesiz yakalandığı pozisyonlarla 2-1 kaybederek deplasmandan yaralı döndü..

Maça çok özgüvenli çok mücadeleci başlamıştı Konyaspor.

Cezalı Abdülkerim'in yokluğunda Adil sol stoperde görev alırken, O'nun yerinde de Musa Çağıran sağda görev aldı. Maça topa daha çok sahip olarak başlayan Konyaspor özellikle orta saha da çok daha iyi görüntü verdiği dakikalarda 1-0 öne geçti.

Michalak'ın harika şekilde sahip olduğu ve boştaki Soner'i gördüğü bu oyuncunun da müthiş asistinde Zymer topu ağlara göndererek takımını zorlu deplasmanda 1-0 öne geçiriyordu.

Çoğunlukla Konyaspor'un üstün oyunuyla geçen ilk yarıda soyunma odasına galip giren Konyaspor ikinci yarının ilk dakikalarında arkada dengesiz yakalanan savunma nedeniyle kötü bir gol yiyerek durum berabere hale gelirken oyunda yine de dengeli şekilde devam ediyordu, ta ki Başakşehir kalecisi Volkan'ın dengesiz bir hareketle Cikalleshi'ye çarpmasına kadar…

Bu dakikada o dengesiz harekete faul mü versem devam mı desem şaşkınlığı yaşayan hakem oyunun sürmesini izledi resmen ve bu oyunda dengesiz işlerin adeta başlangıcı oldu doğrusu…

Son derece dengeli oyun bu dakikadan sonra dengesizleşti o pozisyon kesinlikle fauldü bana göre ve hakem baktı kaldı. Ceza sahası dışında Volkan göğsüyle müdahale etti topa Cikalleshi dokundu Volkan da Cikalleshi’ye çarptı dengesizce, hadi hakem seyretti belki ama VAR neden devreye girmedi diye sormadan geçemeyiz.

Dakikalar sonrasında da gelen pozisyonda Sehic'in boşa çıkması akabinde talihsiz şekilde Musa'nın kendi kalesine attığı gol durumu bir anda 2-1 Başakşehir lehine çeviriyordu.

Sonrasında kalan yarım saatlik bölümde Konyaspor beraberlik golü için ataklarını artırsa da oyuncu değişiklikleri sonrası çok da dengeli ataklar yapamadı.

Bunda kenar oyuncularının beklenen katkıyı sağlayamamasının bir başka deyişle de yeterince güçlü kulübeye sahip olamayışımızın sahaya yansıması ortaya çıkıyordu ne yazık ki..!

Yine de sahada muhteşem mücadele gösteren Konyaspor uzatma dakikalarında önce Cikalleshi ile sonra da aynı dakikada Ahmet Hassan'ın güzel kafa vuruşunun doksan tabir edilen çataldan dönmesiyle golü kaçırıyordu…

Neticede 1-0 öne geçtiği maçta topa daha çok sahip olsa da ikili mücadelelerde üstünlük kuramayan Konyaspor deplasmanda 2-1 mağlup oldu.

Ligin en az gol yiyen takımıyken son 3 maçta kalesinde 8 gol gören Konyaspor savunmada dengesizleştiğini de ortaya koyuyordu.

Biran önce toparlanmak gerek…

Hafta sonu deplasmanda oynanacak Alanyaspor maçı öncesi dengeyi sağlamak özellikle savunma hattına çeki düzen vermek şart ve doğrusu bu konuda İlhan Palut'a sonuna kadar güveniyoruz…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.