Konya
°C
Yeni Meram

DEVLETLER YAHUDİ’YE BÖYLE BORÇLANIYOR

DEVLETLER YAHUDİ’YE BÖYLE BORÇLANIYOR-Mustafa KAPLAN-Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
04.07.2024 00:50
03.07.2024 12:52
0
364
ABONE OL

Para basmak devletlerin egemenliği ile ilgilidir. Özellikle de monarşilerde tahta çıkan kendi parasını bastırır. Kazılarda Türk kurganlarında paraya benzer madeni şeyler bulunmuştur. Selçuklularda ve Osmanlılarda da para kullanılmaktaydı. Osmanlı Devletini kuran Osman Bey bakır, oğlu Orhan Bey gümüş ve Fatih Sultan Mehmet’te altın para bastırmıştır. İlk kağıt parayı bastıran ise Sultan Abdülmecit’tir. Cumhuriyetin ilanından sonra da hem kağıt hem de madeni para basılmaktadır.

Madeni paraların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazarken kağıt paralarımızın üzerinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yazar. Bu da gösteriyor ki Merkez Bankası tamamen devletin değil. Kuruluşunda yüzde 15 hisseye sahip iken şimdilerde Cumhurbaşkanının çabası ile devlet hissesi yüzde 51’e çıkmıştır. Geri kalan hisseler özel ve tüzel kişilere aittir. Elbette bu kabul edilemez.

Devletin parasını basan para politikalarını ayarlayan bankanın tamamen devlete ait olması gerekir. Yalnız bu sadece bizde değil birçok ülkede böyle. Mesela ABD’nin merkez bankası yok. Dünya finans kurumlarını elinde tutan beş tane Yahudi aileye ait olan FED isimli özel banka merkez bankası görevini görmektedir. Parayı yani doları bu özel banka basar. ABD devletine faizle borç verir. Yani tüm para Yahudi’nin…

Şu anda ABD’nin 30 trilyon dolar devlet borcu var. Özel sektör borcu hariç… Bu borç gayrı safi milli hasılasının kat kat üstündedir. Diğer Asya ve Avrupa Devletleri de Yahudi’ye çok borçludur. O halde Dünya’ya Yahudi borç veriyor. Tabi genelde ABD hazine bonosu alarak. Mecburlar mı? Evet… Çünkü dünya rezerv parası ABD doları... ABD bunlara sürekli  benden hazine bonosu almazsanız para birimim olan doları değiştiririm elinizdeki bonolar kağıt olur, diyor. Onlar da zararın neresinden dönersek kar hesabı ABD bonosu alıyorlar. Bu şekilde ABD dolaysıyla Yahudi dünyayı sömürüyor.

Diğer devletlerin borç stoku da buradan kaynaklanıyor. İşin püf noktası ise Dünya üzerinde dolaşan tüm paranın Yahudi sermayesi olmasıdır. Yani Dünya devletleri toptan Yahudi’ye borçlu… Tabi başta ABD… Şimdi ABD ve Avrupa neden İsrail’i şartsız destekliyor. Anlaşılıyor sanırım. Yahudiler para ile Dünya’ya hakim olmuş. Elbette Yüce kitabımızda Allah cc Yahudi ve Hristiyanları kastederek: Onlar birbirlerinin dostu siz onlarla dost olamazsınız, demiştir. Ancak Cenab-ı Hak’ın her olguyu bir sebebe bağladığını da biliyoruz. Buradaki sebebin biri Yahudi Hristiyan borç ilişkisidir. Biz de durum ne diye bakarsak, Türkiye’nin yaklaşık 500 milyar dolar borcu var. Bunun 267 milyar doları devlet borcu gerisi ise özel sektör borçlarına devletin kefilliğidir. Yani bizim kamu borç stoğumuz gayri safi milli hasılamızın ancak %30’udur. Vatandaş olarak dileğimiz devletimizi borçsuz görmektir.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.