Konya
°C
Yeni Meram
22.03.2024 14:05

Dolandırıcılığın yeni yöntemi: N.Esmeray

Enflasyonla mücadele, yaşam savaşı, geçim derdi gibi başlıklarla hayatını sürdürmeye çalışan vatandaşlar bir yandan da dolandırıcıların ağına düşmemeye çalışıyor.

A+
A-
22.03.2024 14:05
22.03.2024 16:42
0
1803
ABONE OL

Her gün bir yeni teknik ve taktiği çıkan dolandırıcılıkta özellikle teknolojinin de katkısı ile yeni yeni metotlar kendini gösteriyor. Adalet sisteminde caydırıcı cezaların olmamasının etkisi ile  yaygınlaşan telefon dolandırıcılığında yeni sistem N. Esmeray başlığı ile gelen mesajlar.

Mesaj kutunuza isminiz ve soy isminizle gelen mesajda “Bu son ihtardır uzlaşma ve evrak kapanışı için çok acil bekleniyorsunuz” ifadelerinin yer alması ve altında da telefon numaralarının olması ile mağdur, dolandırıcıların ağına düşürülmeye çalışılıyor.

Dolandırıcılar, “N.Esmeray” adına sahte bir mesaj göndererek, kullanıcıların resmi bir kurumdan gelen mesaj algısı oluşturmayı amaçlanıyor. Mesajda yer alan “evrak kapanışınız” ifadesi ile kullanıcıların endişelendirilmesi ve paniklemesi hedeflenirken panik halindeki kullanıcılar, mesajda verilen telefon numarasını arayarak dolandırıcıların tuzağına düşebiliyor. Sosyal medyada bu başlıkla birçok şikâyet yer alırken vatandaşların birbirlerini uyarması ve dikkatli olmalı yönündeki tavsiyeleri de gözlerden kaçmıyor. Mesajda yer alan numaranın asla aranmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu konuda cezaların ciddi ve caydırıcı olması gerektiğinin de altını çiziyorlar. ŞERİFE KAYA

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.