Konya
°C
Yeni Meram

Dönüp Bakmıyoruz

Dönüp Bakmıyoruz- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
27.10.2022 01:52
26.10.2022 16:53
0
1556
ABONE OL

Bir defa daha yazmıştım, şöyle dönüp bakmıyoruz diye… Yine dönüp bakmadığımız bir olay ile karşılaşınca tekrar kaleme almak istedim. Bakmıyoruz kıymetli okurlar bakmıyoruz. Vaktiyle benzeri yazıyı yazdığımda; James Webb Uzay Teleskobu'nun çektiği yeni fotoğrafları kamuoyuyla paylaşıldığı zamanda biz dünyada gerçekleşen bu kıymetli olayı takip etmiyor ve bakmıyorduk.
Bakın; dün öğle saatlerinde tüm dünyanın takip ettiği ve her bölgede etkisinin tam olarak gerçekleşmediği bir güneş tutulması olayı hasıl oldu. Tıpkı aylar önce James Webb Teleskobunda olduğu gibi dünya bu olayı kent merkezlerine dev ekranlar kurarak, canlı yayınlar gerçekleştirerek, insanlara bu olayın muhteşemliğini, arka planını aktarırken ve bilgi paylaşımı gerçekleştirirken bizler ne mi yapıyorduk? Elbette ki gündelik yaşantımıza o hummalı koşturmacaya devam ediyorduk…
“Göklerde ve yerde bulunan her şey Allah’ı tesbih eder. O, kudreti dâimâ üstün gelen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.” (Hadid 1/1) ve benzeri evren, gökyüzü, yeryüzü gibi konuları içinde barındıran birçok ayet ve hadis varken, tutulma esnasında gerçekleşen renk kırılmalarını, tutulmanın oluşturabileceği kötü enerji ve etkileri, muazzam bir görsel zevke biz nasıl olurda bakmayız… Bizlere iletilen ilk emri, okumayı nasıl sadece satırda zannederiz. Evreni okumayı, evrensel olayları okumayı nasıl arka planda bırakabiliriz.
Yapılan bilim merkezlerimizde neden bu olay anlatılmıyor, neden kent merkezinde, tutulmayı izleyebileceğimiz gözlükler dağıtılmıyor, neden kent merkezlerinde kurulacak dev ekranlarla insanların takip edebileceği dünyanın farklı yerlerinde tutulma anına ait görüntülere yer verilmiyor. Yahu biz ne zaman “yerin ve göğün tek yaratıcısı” dediğimiz Allah (c.c.) ilk emrine dirayetle sarılıp evreni okumaya başlayacağız. Ne zaman gündelik yaşantıdan kopup evrende olup biten bu muazzam olayları ve bu olayların mutlak sahibini tanıyacağız.
Dünya dönüyor, evren genişliyor, birçok muazzam olay gelişiyor ve biz dönüp bakmıyoruz… İçimde uhte kaldı şöyle etrafında olup bitene bakan insanlar…
Kalın Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.