Konya
°C
Yeni Meram

Dünya’da kartlar yeniden dağılıyor!

Dünya’da kartlar yeniden dağılıyor!- Fatih ARSLANPINAR- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
19.06.2021 11:44
19.06.2021 11:46
0
1217
ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NATO Zirvesinin perde arkasına, amiyane tabirle subliminal mesajlarına baktığımız da dünyada kartların yeniden dağıtıldığını, yeniden dağıtılan bu kartlarda en iyi ve en gizemli elin Türkiye de olduğunu görmek çok zor olamasa gerek…
Ülkemizin gidişatını geçmiş ile değerlendirmekten, kıyas yapmaktan her zaman kaçınmak gerek çünkü, milli değerlerimiz olan şairlerimizin, siyasilerimizin her zaman bize “Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım!(Mevlana C. Rumi)” düsturunda, nasihatlerine kulak vererek her zaman için geçmişte kazandığımız devlet tecrübeleriyle geleceğe yönelik adımlarımızı sıklaştırmamız ve yürümeyerek koşarak hareket etmemiz gerekiyor.
Lakin çok değil 20-30 yıl geçmişe gittiğimizde Medya Baronlarının karşısında “tir tir titreyen”, pijamayla karşılanan, devlet başkanlarının karşısında el pençe-divan bekleyen, NATO sekreterlerinden, IMF’den borç para dilenen Türk devleti liderlerini artık geride bıraktık.
NATO görüşmelerinde artık ayağımıza kadar gelen dünya liderlerinin, ağzımızdan çıkacak kelamları merakla beklenildiği, kabul gören değil-kabul eden bir devlet otoritesine sahip bir devletin temeli çoktan atıldı üstüne koskoca, yıkılmayan, yıkılmaya cüret dahi edilemeyecek binalar dikildi.
Devlet aklı unutmaz, devlet aklı vefalıdır. Nasıl mı? Meclisten yalnızca başörtüsü var diye kovulan Merve KAVAKÇI’nın kızının Sayın Cumhurbaşkanımıza NATO zirvesinde tercümanlık yaptığı gibi…
Türk Devletleri ne zaman masaya yumruğunu vurdu veyahut ne zaman masaya vurma gücü ve kudretine sahip oldu işte o zaman bizlerle Avrupa ve Dünya devletleri iş birliği için masaya oturdu.
Bugün Libya da, Suriye de, Azerbaycan da, Türk İHA ve SİHA’ları ile gövde gösteri yaparken devleti “neden şurada yoksunuz neden burada yoksunuz” diye eleştirenler, bilmelidirler ki “Devlet Nerede, Ne zaman, Nasıl, olmak isterse orada olur” Yeri gelir Amerika’da da operasyon yapar, Avrupa’da da, Birleşik Arap Emirlikleri’nde de… Kimse vakti zamanında ASALA terör örgütünün nasıl bitirildiğini unutmasın!
Dedik ya kıymetli okurlar, kartlar yeniden dağıtılıyor diye, bir daha ki elde oynayan değil o kartları dağıtanın biz olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın!
Selametle…

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.