Konya
°C
Yeni Meram
27.03.2022 12:30

Endonezya TV dizisinin Konya’daki çekimleri tamamlandı

Ön hazırlık ve çekimleri ile bir ay süren Endonez- Türk ortak yapımı televizyon dizisinin tamamı Konya’da çekildi.

A+
A-
27.03.2022 12:30
27.03.2022 12:34
0
2224
ABONE OL


Konya üç hafta boyunca Endonezya Türkiye ortak yapımı bir televizyon dizisinin çekimlerine ev sahipliği yaptı.
Ana yapımcılığını Endonezyalı Rk23 pictures, Türkiye yapımcılığını ise Sıla Film’in yaptığı ''I Found You (Menemukanmu)'' “Seni buldum” adlı 8 bölümden oluşan dizinin tamamı Konya’da çekildi.
Fatma Sultan Konağı’nın ev sahipliği ile Mevlana, Alaaddin tepesi, Aziziye Cami, Meram, Bedesten, Şükran Köyü, Tren Garı ve Hiç Kafe gibi mekanlarda çekilen dizinin ilk bölümü 22 Nisan’da Endonezya’da bir televizyon platformunda gösterime girecek.


Başrollerini Yoriko Anglin, Dibo Andrios, Yasmin Jamal, Anga Asiafriana Okantas ve Türk oyuncu Uğur Işleyen’in paylaştığı dizinin konusu, Endonezyalı genç bir kızın ülkesinde yaşadığı travmadan kaçarak Konya’ya gelişini ve burada arkadaşının evinde misafir olarak kaldığı sürece , üniversite arkadaşlarıyla büyük tasavvuf filozofu Mevlana Celaleddin Rumi’nin eserlerini incelemesi sonucu iç huzuru bulduktan sonra ülkesine dönüşünü ele alıyor.
Diziyi Endonezya rk23 pictures yapımcı şirketi ile ortaklaşa gerçekleştiren Sıla Film sahibi Zafer Camaşlıoğlu, bugüne kadar bir çok projede yabancı yapımcılarla birlikte çalıştıklarını, ancak Endonezyalılarla ortaklaşa çektikleri bu projeden ayrı bir heyecan duyduklarını belirtirken “Konya’da çalışmaktan büyük bir zevk aldık. Bundan sonra bir çok projede Konya bizim için yeni bir çalışma alanı olabilir” dedi.
8 bölümlük dizinin çekimlerine ev sahipliği yapan Fatma Sultan Konağı’nın Konya’nın tanıtımına büyük bir katkı sağladığını ve bundan da çok büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Kemal Soylu, “90 yıllık ata yadigarı bu tarihi eski Konya evini, şehrimizin kültür, sanat ve turizmine katkı sağlaması için restore ettik. Biz bu dizi filmden hiç bir ücret talep etmedik. Buna benzer Konya’mızın ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak sanatsal ve kültürel organizasyonlarda yine gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.
Çekim ve ön hazırlıkları ile bir aydır Konya’da bulunan toplam 73 kişilik Endonezya ve Türk film prodüksiyon ekibi Konya’ya veda etti..

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.