Konya
°C
Yeni Meram
31.05.2021 12:12

Engelleri Engelsizleştirelim Projesi 10 farlı okuldan 47 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti

Engelleri Engelsizleştirelim adlı proje Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’dan toplam 10 okuldan 47 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

A+
A-
31.05.2021 12:12
31.05.2021 12:16
2
1969
ABONE OL

Özel eğitim öğretmeni Huriye Şükran Dikilitaş ve öğretmen Yasemin Şen proje hazırladı. Öğrenciler proje kapsamında engel, engel türleri, fiziksel ve zihinsel engel, engelli olmak konularını öğrendiler. Her hafta kendi aralarında toplanarak duygudaşlık kurma fırsatı yakalayan öğrenciler geleceğe dair farkındalıklar geliştirdiler. Proje ile ilgili bilgi veren Özel eğitim öğretmeni Huriye Şükran Dikilitaş şu açıklamayı yaptı: “Projede yar alan öğrencilerimiz otizm, aspergel, down sendromu, zihinsel engel nedir, bu bireyler nasıl eğitim alırlar, neler yaşarlar konusunu gözlemleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz sanal ortamda birbirleri ile kaynaştılar ve öğrenciler ve velilerimiz için keyifli bir proje oldu.

Engelleri entelsizleştirelim isimli e-book oluşturuldu ve bu kitapçık sosyal medyada yayınlanarak toplumsal olarak hatırlatma ve farkındalık çalışmaları yapıldı. Bu projeden sonra eminiz gelecek yıllarda da aynı ekiple çalışmalara devam edecek. Proje ekibi oluşturulurken öncelikle gönüllülük esası ön planda tutularak grup oluşturuldu. Proje ekibi olarak işbirlikçi öğrenmeye dayalı görev ve sorumluluklar oluşturuldu. Proje ekibi düzenli periyotlarda toplanarak ekip çalışması şeklinde çalışmalarını sürdürdü.


Engelleri Engelsizleştirelim adlı projenin başarılarıyla tamamlandığı belirtilirken sağlıklı bireylerin özel gereksinimli bireyler ile toplumda arkadaş ortamında kendilerini özgürleştirmesi sağlanarak toplumsal bütünlük sağlandığının altı çizildi.

Projede bireysel farklılıklara saygı duyma, görevler ve sorumluluklara yer verilerek özgüven kazanma, kabul görme, ait olma duygudaşlık kazanılması ön planda tutuldu.

HABER YORUMLARI
  1. MELEK DAĞLI
    2021-05-31 21:05:07
    Çok güzel olmuş
  2. MELEK DAĞLI
    2021-06-01 10:08:21
    Projeniz için geleceğe umut sağladığınız bu öğrenciler adına milliegitime ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.