Konya
°C
Yeni Meram
29.02.2024 13:06

Et zamları seçim ayarlı mı? 11 firmanın et fiyatını manipüle ettiği ortaya çıktı!

Et fiyatlarını yakın markaja alan Rekabet Kurumu, 11 firmanın bir olup fiyatları artırdığını tespit etti. Fiyat artışlarının ardından harekete geçen Rekabet Kurumu, bu firmalara ulaştı ve cezai işlem uyguladı. Peki et fiyatlarındaki fahiş artış neden engellenemiyor, gıda üzerinden siyasi dizayn mı hedefleniyor?

A+
A-
29.02.2024 13:06
29.02.2024 13:07
0
1924
ABONE OL

Et fiyatlarındaki artış hız kesmiyor. Her geçen gün zam üstüne zam yapılıyor. Fiyat artışlarının ardından harekete geçen Rekabet Kurumu, 11 firmanın bir olup fiyatları arttırdığını tespit etti. Detayları CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ve Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı anlattı.

Nihat Uludağ, ''Özellikle son 1 ayda ette muazzam ve sistematik bir şekilde fiyat artışları yaşanmaya başladı. Dana karkas et ocak ayında 280 liraya satılıyordu. Kuzu karkas 300 liraya satılıyordu ama şubat ayından itibaren sistematik düzenli fiyat artışları etlere yansıtılmaya başladı. Dana karkas 315 e çıktı, kuzu karkas ise 350'ye kadar alıcı bulmaya başladı.'' dedi. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı da ''Öyle anormal bir şey oldu ki 1 ay önceden fiyatlar arttı.'' vurgusu yaptı.

SOSYAL MEDYA GRUPLARI ÜZERİNDEN FİYAT BELİRLİYOR!

Bazı tedarikçiler ise sosyal medya grupları üzerinden fiyat belirliyor. CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, ''Eti tedarik eden bazı tedarikçiler sosyal medya üzerinden, çeşitli mesajlaşma uygulamaları üzerinden 'Karkas 250 lira bekleyin, kesmeyin. 290'a çıkacak, 290'ı bekliyorlar. Daha sonra bir daha bir yükseliş kesmeyin, kestirmeyin, bekleyin' söylemleri var.'' bilgisini paylaştı.

GIDA ÜZERİNDEN SİYASİ DİZAYN MI HEDEFLENİYOR?

Fed. Bşk. Osman Yardımcı, ''Bunu öyle bir anda yaptılar ki, sanki sistemin tıkanması için. 1 ay kaldı seçime, seçim var öyle bir sisteme getirdiler ki Türkiye'de et ekonomiyi yönlendiriyor. Et piyasanın dengesini bozuyor.'' şeklinde konuştu.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.