Konya
°C
Yeni Meram
08.12.2023 14:44

Ev sahiplerine kara haber: Kiracınızı bu şekilde evden çıkaramazsınız! Cezası var!

Evini fazla bedelle kiraya vermek isteyen ev sahipleri, mevcut kiracılarını tahliye etmek amacıyla farklı yollara başvuruyor. Bunlardan biri de elektrik ve suyun kesilmesi. Peki bu yapılabilir mi?

A+
A-
08.12.2023 14:44
08.12.2023 14:47
0
2152
ABONE OL

Ev sahipleri ve kiracılar arasında kira zamları sebebiyle tartışmalar sürerken, tahliye ile ilgili detaylar da merak ediliyor.

Evini fazla bedelle kiraya vermek isteyen ev sahipleri, mevcut kiracılarını tahliye etmek amacıyla çeşitli yollara başvuruyor.

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, "Konut sahibi kiracının tahliyesini sağlamak amacıyla elektriğini, suyunu kesebilir mi?" sorusunu yöneltti.

Ev sahiplerine kara haber: Kiracınızı bu şekilde evden çıkaramazsınız! Cezası var!

EV SAHİBİNİN ASLA HAKKI YOKTUR


Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Günümüzde kira ihtilafları insanları nelere mecbur ediyor. Gerçekten de bazı kira ilişkilerinde bunun yapıldığına tanık oluyoruz fakat bilinsin ki konut sahibinin böyle bir şeye asla hakkı yoktur" diyerek başladı.

İlk kuralın kiralanan yerin kiracıya kullanıma elverişli şekilde teslim edilmesi ve bu şekilde kullanım sağlanması olduğunu aktaran Heper, "Yani konut sahibi kira müddeti boyunca kiralanan yeri kullanıma elverişli biçimde muhafaza ile görevli olup, kullanıma engel olacak hususları engeller ve oluşanları da giderir. Bu kurala göre suyu, elektriği kesmek zaten kurala aykırı" açıklamasında bulundu.

Ayrıca kiracıyı herhangi bir şekilde zarara sokan konut sahibinin bunu tazmin etmekle zorunlu olduğunun altını çizen Heper, bu yaptığı işin de suç teşkil etmesi sebebiyle dava yoluna gidilirse cezalandırılmasının söz konusu olabileceğini belirtti.

DAVA YOLUNA BAŞVURULMALI


Tamer Heper, bazı durumlarda da kira sözleşmesine bir hüküm koyulduğuna dikkat çekti ve "Bu hükme göre kiracının su ve elektrik için kendi adına sözleşme yapacağı hükmü yer alıyor. Bu halde dahi önce kiracıya bildirimde bulunup sonrasında konut sahibi adına yapılmış sözleşmeler feshedilip, kiracının kendi adına dağıtım şirketleri ile sözleşme yapması sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

He rişte olduğu gibi birkaç liralık ihtilaf için suç işlenmemesi gerektiğini ve yasal yolların uygulanmasının gerekli olduğunu aktaran Heper, "Eğer tahliye için şartlar oluşmuş ise bu dava yolu ile sağlanmalı" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.