Konya
°C
Yeni Meram
21.06.2024 00:21

FORVETTE YÜZLER GÜLMEDİ

Konyaspor’un forvet transferinde bir türlü yüzü gülmüyor. Geride kalan sezona Oliveira ile başlayan ancak ligin ikinci devresinde Porkekizli golcü ile yollarını ayrılan Anadolu Kartalı, bu ismin yerine transfer ettiği Sambou’dan da katkı alamadı ve golcü konusunda hüsran yaşadı

A+
A-
21.06.2024 00:21
20.06.2024 15:22
0
487
ABONE OL


SÜPER Lig’de üst üste on ikinci, toplamda ise 24. sezonunu geçirmeye hazırlanan Konyaspor, son yıllarda forvet transferlerinde hüsran yaşadı. Sıkıntılı geçen sezonun son haftasında ligde kalmayı başaran Anadolu Kartalı, 2023-2024 sezonunda gerçekleştirdiği 2 forvet transferinde de istediği katkıyı alamadı. Sezon başında Portekizli Nelson Oliveira’yı kadrosuna katan yeşil-beyazlı temsilcimiz, ligin ilk yarısı boyunca uyum sorunu yaşayan ve bu nedenle performans konusunda istenileni veremeyen 32 yaşındaki forvetle kış transfer döneminde yollarını ayırmak zorunda kalmış ve Oliveira alacaklarını bir kısmını bırakarak Portekiz Ligi ekiplerinden Vitoria Guimaras’e transfer olmuştu. Oliveria, Konyaspor’da forma giydiği 15 maçta gol sevinci yaşayamazken, sadece deplasmanda oynanan Trabzonspor mücadelesinde 1 asist yapma başarısı gösterdi.

KONYASPOR yönetimi bu ayrılığın ardından kış transfer döneminde bonservis ücreti ödeyerek Senegalli forvet Bouly Junior Sambou’yu kadrosuna kattı. Ancak, yeşil-beyazlılar tıpkı Nelson transferinde olduğu gibi bu golcü transferinde de hüsran yaşadı. Fizik olarak güçlü görünen ancak son vuruşlarda yetersiz kalan Sambou, ligin ikinci yarısında birçok kez forma şansı bulurken, bu müsabakalarda performansıyla sınıfta kaldı ve Konyaspor’un kritik son 4 maçında kadroya dahi giremedi. Oynadığı maçlarda gol ve asist katkısı veremeyen Senegalli forvet, tam bir hayal kırıklığına neden olurken, yeşil-beyazlı yönetim şartların oluşması halinde 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Sambou ile yollarını ayırmayı düşünüyor.

SENEGALLİ Junior Sambou’nun performansı ve vücut yapısı daha önce yolu Konyaspor’dan geçen Uche İkpeazu’yu hatırlattı. Fatih Özgökçen’in başkanlığı döneminde Middlesbrough'dan transfer edilen 27 yaşındaki Uganda asıllı İngiliz golcü Uche Ikpeazu’u Süper Lig’de 15, Türkiye Kupası’nda 2 maça çıktı. Toplamda 343 dakika sahada kalan Ugandalı futbolcu, Konyaspor’a 1 asistlik katkı sağlamıştı. Konyaspor, Ikpeazu ile geride kalan sezon başında yollarını ayırmıştı. Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz Sambou ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Sezon boyunca gol yollarında sıkıntı çektik. İstanbulspor'dan sonra en az gol atan takım olduk. Sambou'nun kötü bir oyuncu olduğunu söylemiyorum; ancak tam olarak planlarımıza uyan bir isim de değildi. Kulübün zararını düşünerek, niyetimiz doğrultusunda bir çözüm bulabiliriz. Sezon başından beri forvetlerimizi ceza sahasında topla buluşturmakta zorlandık. Sambou'yu transfer ettik fakat beklediğimiz performansı gösteremedi. Forvet transferinde başarısız olduğumuzu söyleyebilirim” ifadelerine yer vermişti. 

HABER KAYNAĞI : yenimeram.com.tr (Hüseyin Avni UĞUR)
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.