Konya
°C
Yeni Meram

GAFİL OLMA ÖMÜR TÜKENİYOR

GAFİL OLMA ÖMÜR TÜKENİYOR- Muammer BAĞCI- Yeni Meram Gazetesi

A+
A-
30.06.2021 01:53
29.06.2021 14:56
0
2262
ABONE OL

Aylar, yıllar, süratle ilerliyor. İnsan her gün duvar takviminden bir yaprak koparıyor. Senden de bir ömür gidiyor. Sayılı günler bitmez zannedersin. Dönüp arkana bakıyorsun. Yaş olmuş 40-50 her şey normal. Dönüp bir daha bakıyorsun yaş olmuş 75-80. Bunca yılların nasıl geçtiğine bir türlü aklın ermiyor, ermesi de hiç mümkün değil.
Aşık Veysel ne güzel söylemiş; iki kapılı bir handayım, gidiyorum gündüz gece, bilmiyorum ne haldeyim… İşte insan budur. Zaman insan için bir çok nimettir.Ömür süratle tükeniyor.İnsan günlük telaşın hiç farkında değil.Etrafınıza bir bakın.
Dünyadaki her şey, büyük bir hesap gününe doğru hızla akıyor.Allah’ın ihsan ettiği sayılı nefesler tükeniyor ve insanoğlu son menzile doğru süratle yaklaşıyor.Saatlerin çalışı, dakikaların akışı, saniyelerin koşuşu hep bir hesap gününe doğru durmadan gidiyor.
Her gün musalla taşına konan tabutlar, bize bir hesap gününü hatırlatıyor.Her sonbahar dökülen yapraklar, ölüm ıslığı çalarak bir hesap gününü haber veriyor.Ağaran saçlar, solan yüzler, tükenen güçler, yorulan gözler hep bir hesap gününü çağırıyor.Doğan, büyüyen, gelişen her şey yaşlanıyor ve istese de istemese de mutlak bir hesap gününe durmadan koşuyor.
Kalplerimize neşeler ve saadetler bahşeden mübarek günleri hatırlatıyor. Bu sebeple mübarek kurban bayramına yaklaştığımız ve mukaddes bayramın sevgi ve kardeşlik havasına girdiğimiz mübarek günlerde karımızı ve zararımızı iyice hesaplamak zorundayız.
Hem dünyamızı ve hem de ahiretimizi kazanmak için daima uyanık olalım.Bu uyanıklığı sadece kurban bayramına tahsis etmeyelim.Her zaman ve her yerde daima Müslümanca yaşayalım.
Güzel sözlerden;
Uyanan bir düşünce, kolay kolay uyuyamaz.
(T.CARİYLE)
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur.
(PETER F. DURUCKER)
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım edemez.
(MONTAIGNE)

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.